Какво иска протестът ? Улицата има две стари колкото цивилизацията искания – справедливост и морал.

Todor Georgiev

Странно ми е, че знайни и незнайни палячовци задават тъпи въпроси от медии и форуми: „какво иска протестът“. Ама нямали хората конкретни искания.
Така е. Улицата има две стари колкото цивилизацията искания.
Справедливост и морал.Система от правила за нравствено поведение в обществото. Социална норма на справедливост. Нравственост.Етика в отношенията. Човечност, ако искате.
Моралът е основата на обществото.
Моралът е хигиена на ума и поведението задължителни за публична личност.
Не арогантност, наглост, прехвърляне на отговорност и проблеми и обвиняване на обществото, че е тъпо и не разбира политиците.
Морално е когато си хванат в публична медийно оповестена и несъмнена издънка, да си отидеш тихо, а не да се надсмиваш над обществото с „ще подам оставка само ако премиера ми поиска“.
Морално е когато премиер е уличен със записи и снимки, разнищен от най- сериозните съюзнически медии и опозорен пред колегите си политици да си отиде на секундата.
Морално е главен прокурор нарушил конституцията да подаде незабавно оставка.
Вижте, политиката е особено занятие. Политиката е изкуството да бъдеш джентълмен. Не цървул, а джентълмен. Този занаят изисква при нарушение на елементарна етика, дори само при съмнение за нередност да си отидеш от нея. Това е политиката като професионално занимание в една демокрация.
Както съм писал, само тъп старорежимен милиционер може да е така вкопчен във властта. В далаверата. В мушенгията, при това плюещ с присмех в лицето на гражданите си.
И това не се отнася само за ГЕРБ. Това ще е валидно за всеки наследил ги, демонстриращ това поведение.
Това иска Улицата.
Морал и Справедливост. И в двете или си възпитан да ги имаш, или ги нямаш.
Ако ги нямаш – бохчата байно и обратно от дупката от която си изпълзял.
Две съвсем простички неща. И, надявам се, ще ги иска от всеки от тук нататък.

Фейсбук

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!