Парите за развитието на България потъват в джобовете на Шиши, министърът му лъжел (ВИДЕО)

Христо Иванов разобличи Лъчезар Борисов, министърът излъгал за парите, отпуснати на колекторска фирма. Човечетата на Шиши кредели и източвали милионите, каза бившият министър

Парите, които са за развитието на България, потъват в дълбоките джобове на Пеевски и на хората му. Затова искаме оставки. Това каза на протест пред Министерския съвет бившият правосъден министър Христо Иванов.
„Нека всички да се съберем пред Министерския съвет утре, когато ще има голям национален протест. Всеки ден управляващите дават нови основания да им се иска оставка. Това прогнило от корупция и от зависимости управление ни убеждава, че трябва да го свалим колкото може по-бързо“, призова той в обръщение към гражданите по Фейсбук.
„Трябва колкото си може по-бързо да стигнем до избори преди икономическата криза, преди да се опитат да се консолидират отново и да използват репресивните си възможности, за да смачкат гражданите, които едва излизат от циментовия похлупак на страха!“, заяви съпредседателят на „Демократична България“.
„Днес министърът на икономиката изпълзя пред телевизора и излъгал, че в качеството си на шеф на борда на надзорния съвет на Българската банка за развитие, не носил отговорност за ония заем от 75 млн. лева, който е отпуснат на една колекторска фирма. Вместо да дават пари за бъдещето на икономиката и на българския просперитет, ББР финансира Шиши и колектори“, заяви Христо Иванов.
„За този скандал Лъчезар Борисов излъга в ефир. В устава на банката ясно пише, че за сделки над определен размер се иска разрешение на Надзорния съвет, а той досега бе негов председател“, поясни той.
„Човечетата на Шиши лъжат всекидневно. Крадат и обслужват схеми за източване на парите на българските данъкоплатци“, каза още бившият министър.

„Новият министър на икономиката Лъчезар Борисов твърди, че 70-80% от кредитите, които ББР е отпускала са само към малки и микро предприятия, а не към големи компании. Прав е. Техномаркет на Пеевски получава 100 млн. лв. през микропредприятие, финансирано от ББР. Друг знаков кредит от близо 150 млн. лв. е за друго микропредприятие, собственост на близкия до ДПС Румен Гайтански – Вълка“, който бе арестуван при протеста в парк „Росенец.