Психиатър за записа с премиера: Погнусена съм от анатомично-порнографския изказ

Държавата ни е превърната в клоака, в селски нужник и няма време да чакаме редовните избори. Така известен психиатър коментира записа с премиера

Аз съм погнусена от анатомично-порнографския изказ, който разкрива дълбоко стаявани тайни. Това сподели във Фейсбук известният психиатър Цветеслава Гълъбова новият запис с псувни, на който се чува гласа на премиера Бойко Борисов.
„Уважаеми сънародници, българи по света, протестиращи и седящи у дома или почиващи на морето, всички ние сме в тинята, нашето НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО е смачкано и овъргаляно в дълбокото блато от мерзост, цинизъм и отвратителна калинчеста наглост“, добави тя.

„Нашето общество насила е разболяно от рак, чийто метастази са проникнали навсякъде, до най-интимните дълбини на общественото съзнание, поради което ние понасяме нови и нови унижения, вулгарности, изречени от човека, който раздава нашите пари като свои и заедно с това изпраща полови привети на нашите майки“, коментира дамата, която е шеф на Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ – Нови Искър.
„Но оставям настрана психоаналитичните си интерпретации, защото в случая не те са важни. ВАЖНО Е НАШЕТО ЧОВЕШКО И НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО! Ние сме БЪЛГАРИ, ние сме преживели робства, войни и катаклизми, но на такова унижение никой и никога не ни е подлагал. Когато изслушах записа, аз – майката на две дъщери и баба на внук, наистина се изчервих от срам, гняв и омерзение“, добави тя.
„Държавата ни е превърната в клоака, в селски нужник – разкривен и смърдящ на фона на една прекрасна природа. 11 години ние търпим ескалиращи унижения, вулгарности и войнстващ примитивизъм. Една госпожа, инсталирана за председател на народното събрание, бива етикетирана с грубо нецензурен израз, а същата тя днес наказва депутат от опозицията, че използвал думата мишка. Това било обида. Една друга госпожа, инсталирана на председател на парламентарна група, си позволи да обвини колегите си от опозицията, че сваляли авторитета на народното събрание!?!?!“, коментира д-р Гълъбова.
„Няма такава наглост и цинизъм, няма. Президентът на Република България е наречен „прост летец“. Но той е избран от над 2 милиона българи. Които разбираме, че „са тъпанари“. При това явно все още „неоправени“, но им предстои“, добавя тя.
„Уважаеми сънародници, нямаме време да чакаме редовни избори. „Ще ни оправят“ и ще докажем, че всички сме „тъпанари“. Обръщам се и към българите в чужбина – моля, направете тази изящна словесност достояние на европейските телевизии и радиа, защото нашите доста срамежливо и с половин уста съобщават тази новина – смотават я между другите. Да спасим страната си, да спасим себе си и достойнството си – друго вече нямаме!!!“, призова психиатърът.