Радост голяма за мафията! Европа ще пълни нощните шкафчета с пачки

Цели 29 млрд. евро ни дават от ЕС, похвали се Бойко Борисов, но за седем години и се оказа, че сме най-прецакани. За мафията обаче ще има пачки

България получава над 1 млрд. евро повече в новия европейски бюджет. Общата сума, определена за страната ни, е 29 млрд евро. Това договорих с колегите по време на Европейския съвет в Брюксел, сподели премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.
Той се похвали с новината, че е постигнал голям успех за България и затова лошите другарчета му искали оставката. Чудо голямо, че ЕС отпуска на родината ни над 21 млрд. евро заеми, които децата ни трябва да връщат с лихвите, а останалите 7,7 милиарда евро, които ще потекат към страната ни през следващите четири години във вид на безвъзмездна помощ, ще зарадват някого от мафията. Европа ще пълни нощните шкафчета с пачки, но това не е добра новина за хората, които са загубили работата си заради идиотията с коронавируса.
От преговорите в ЕС излиза, че отново България е най-прецакана. За Всички държави отпускането на безвъзмездна помощ и заеми е 50/50, но не и за България, където съотнощението е 30% безвъзмездна и 70% Заеми! Това е така, защото помощите са обвързани с Върховенството на Закона, което Липсва в Герберска България, коментират хейтърите в социалните мрежи.
“Най-прецакани” отново сме ние, въпреки че премиерът Борисов би тъпана до небето. Испания е получила общо 140 милиарда, от които 72,7 милиарда са безвъзмездна помощ!
Словения е получила общо 10 милиарда, от които 6,6 милиарда са безвъзмездна помощ! Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис пък съобщи като „национален успех“, че ще получи около 72 милиарда евро. Гърция при 10 милиона население, получава 72 Милиарда
България при 6,9 милиона население – 29 милиарда.
Румъния пък ще получи внушителната сума от 79,9 милиарда евро за европейски проекти.
„Ще използваме тази сума от близо 80 милиарда евро, за да ремонтираме инфраструктурата в Румъния, да строим болници, училища, за да модернизираме големи обществени системи. Съществена част от тези пари ще бъде използвана за съживяване и възстановяване икономиката“, посочи румънският държавен глава.
И при нас ще се строи, пардон усвоява, но от фирмите на мафията. Време е да се сменят чекмеджетата в правителствената резиденция, защото както казва премиерът, парите ще са с 2 млрд. лева повече от предвиденото!