Трагедия в Поморие: Момиче се удави, морето взе втора жертва в Крайморие

Момиче на девет години от Търговище се удави в Поморие, отиде си от този свят и малолетно момче. То стана жертва на мъртвото вълнение в Крайморие

Две деца се удавиха за ден в морето край Бургас. 9-годишно момиче от Търговище почина във водите на охраняем плаж в Поморие, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.
Детето било на плажа с баба си, дядо си и сестричката си. Издирването му в морето е продължило часове. Било открито твърде късно от турист.
Малко по-рано днес 14-годишно момче се удави на неохраняем плаж в бургаския квартал Крайморие, където влязло със свой приятел. След два дни то е щяло да навърши 15 години. Най- вероятно е било завлечено навътре в морето от мъртво вълнение.
14-годишното момче се е удавило пред погледите на родителите си и плажуващите, съобщава Нова телевизия. Спасителите са категорични, че през последните няколко дни морето е изключително опасно. Препоръчително е почиващите край него на отсядат в районите на охраняемите плажове и стриктно да спазват звуковата сигнализация и напътствията на спасителите.