Черепа спечели битката в съда срещу хунтата

След като Административен съд отмени отнемането на лиценза на Еврофутбол, Черепа коментира, че хунтата ограбва България от четвърт век

Хунтата съсипа българска компания на четвърт век. Хиляди служители и партньори на Еврофутбол останаха без работа и доходи. Това сподели във Фейсбук бизнесменът Васил Божков.
Отговорността за това носи основно Владислав Иванов Горанов и пряко подчинените му ДКХ и НАП, коментира Черепа.
С решението си съдът показа, че отнемането на лиценза на Еврофутбол е напълно незаконосъобразен акт и за пореден път изобличи методите за държавен грабеж, добавя той.
Административният съд в София отмени отнемането на лиценза на „Еврофутбол“, съобщава бТВ. Решението на магистратите беше качено в социалните мрежи от избягалия в Дубай бизнесмен, който има акционерен дял във фирмата.
През март месец Държавната комисия по хазарт (ДКХ) отне за срок от три месеца лицензите на компанията. Решението беше на основание на текст от Закона за хазарта, който предвижда подобна мярка при просрочени публични задължения на дадено дружество в голям размер.
В решението на съда пише, че преустановяването на дейността на „Еврофутбол“ е причинило вреди на всички служители, партньор и клиенти. „Оспореното решение е издадено при съществени нарушения на административно производствените правила и в противоречие с материалния закон“, се казва в аргументите на магистратите.
Според съда невлезли в сила актове за установяване на публично държавно вземане (АУПДВ) не могат да бъдат основание за временно отнемане на лиценз за организиране на хазартни игри, а ДКХ няма правомощия да поиска от жалбоподателя обезпечение на публичните му задължения преди същото да бъде установено.
Магистратите са осъдили ДХК да заплати на фирмата сумата от 50 лв. разноски по делото, съобщава бТВ.
Решението на съда подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.