Борисов не може да си подаде оставката заради зависимост от Пеевски и Путин?

Бойко Борисов строи като луд Руски поток, въпреки че България няма никаква изгода, защото е поле ангажимент и се страхува от Путин, разкри Христо Иванов

Премиерът Бойко Борисов не може да си подаде оставката заради зависимост към Путин, твърди съпредседтелят на „Демократична България“ Христо Иванов.
Според него вождът на ГЕРБавите строял като луд Руски поток, въпреки че България няма никаква изгода, защото е поел ангажимент и се страхува от Путин.
„Първо тръбата беше Южен поток, а после стана турски. Сега Борисов се опитва да го изкара балкански, но си е съвсем руски. Това е една от причините, заради които Борисов не може да си подаде оставката. Заради зависимостите си от Русия, той трябва да довърши тръбата на всяка цена, въпреки че Американският конгрес предвижда санкции и независимо от това, че за България няма никаква изгода“, коментира в поредното си видеообръщение бившият правосъден министър.
„Оказва се, че заради тази тръба бедна България влага пари в плановете на Путин. Нямаме нищо против да развиваме равноправни отношения с Русия, но не са такива. Имаме един изключително зависим премиер, който осъзнава своя страх от Путин и се опитва да спечели време, за да завърши поетия ангажимент“, обяснява Иванов във Фейсбук.
„Искам да кажа на ГЕРБ: „Това е истината за вашето управление. Борисов работи за господарите си. Вашият заместник-председател, който е избиран три пъти за кмет на Бургас, е ходил до морския сарай на Доган като един Арлекино, размахвал е ръце пред оградата и не е могъл да направи нищо. Този кмет лъга, че там нямало път, че той водел само до резиденцията на Доган, че нямало полза от него и се опитваше да го хариже на Доган“, коментира Христо Иванов.
„Защо години наред цялата българска държава е била на колене пред това смешно човече Доган? Лицето на това коленичене е бил кметът на Бургас, който бе един от хората, които може би трябваше да наследи Борисов“, подчерта опозиционният лидер.
„Росенец е епицентъра на корупцията, а ГЕРБ са нейните заложници. Борисов е принуден да строи като луд. Вие от партията сте заложници на зависимостта на премиера от Делян Пеевски. Не е ли време да поискате вожда да се разкара и да поемете по малко по-достоен път?“, попита Иванов.
Борисов е изправен пред перспективата приятелите му Гешев и Пеевски да го вкарат в затвора, за да се измият с него, коментира той.
„ГЕРБ събира утре елита на партията – представители на различни общини. Те ще са като фон на Борисов, който за последен път ще се опита да излъчи сигурност, стабилност, ще мрънка, ще се оплаква, ще се хвали, ще има дебелашки шеги. Ще твърди, че Радев го сваля, ще говори за световната конспирация. Свалят се сами, защото зад тази тази стабилност и всички пари, ресурси, които са награбили, има под тях една пихтия от зависимости, от страх и корупция“, каза още Христо Иванов.