Притиснаха Бойко за нефтобаза Росенец, отказала ли се е България от своя суверенитет?

Призоваха Бойко Борисов да не се крие, а да изпълни решението на съда и да покаже ревизионните актове за стане ясна истината за нефтобаза Росенец и данъците на ЛУКойл

Премиерът Бойко Борисов е изправен пред деликатна ситуация, след като съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов разкри, че е спечелил делото във Върховния административен съд за огласяване на информация от ревизионни актове за данъците на ЛУКойл.
„Има дългогодишни съмнения, че България се е отказала от своя митнически суверенитет в нефтобаза Росенец, че не се упражнява адекватен контрол на това какво, от кого и с колко се внася през това пристанище. Има съмнения, че не се отчита адекватно печалбата на ЛУКойл. Всеки може да прецени какво повишение на пенсиите може да има, ако се внасят още 1 млрд. лева в хазната“, добави той.
„Водим дела срещу НАП, за да ни предоставят данните от няколко ревизионни акта, в които имаме основание да вярваме, че се съдържа отговор на въпроса как се облага данъчно и как се третира печалбата на ЛУКойл“, заяви Христо Иванов.
“Обърнах се през пролетта към бившия вече финансов министър Владислав Горанов да ми предостави информацията. Премиерът Борисов обеща да ни покаже ревизионните актове. Минаха седмици, а няма действия. Настояваме решението на съда да бъде изпълнено и да не се крие истината за данъчното облагане на ЛУКойл“, добавя опозиционният лидер.
„Ако се окаже, че са прикривани данъци със затворените очи на държавата, ще стане интересно. Борисов, стига сте се крил! Направете поне едно нещо с чест! Обещахте информация, дайте я на българското общество“, призова Христо Иванов.