Бойко почита жертвите на тоталитарните режими и връща Живковата Конституция

 Това е нечувана наглост, коментира Слави Трифонов. Той припомни, че Бойко Борисов нарича Живков свой учител, а наученото от него – университет

Бойко Борисов предложи нова Конституция, в която да се върне текст от Живковската от 1971г., според която право на законoдателна инициатива имат съд и прокуратура.
И точно той почита жертвите на тоталитарните режими. Това е чудовищна наглост и цинизъм. Така Слави Трифонов коментира напъните на вожда на ГЕРБавите да ремонтира основният закон в републиката, за да се задържи на власт поне до изборите през пролетта.
„Той е член на Българската комунистическа партия. Той отказва да хвърли партийната си книжка след промените. Той е личен охранител на тоталитарния лидер Тодор Живков. Той нарича Тодор Живков учител, а наученото от него – университет. Той присъства при откриването на паметника на Тодор Живков в Правец. Той създава партия, в чието ръководство влизат множество бивши партийни секретари и бивши членове на Българската комунистическа партия“, пише Трифонов във Фейсбук.
„Той създава партия, в която депутати стават и бивши агенти на Държавна сигурност. Днес той е министър-председател, а вицепремиер му е бивш агент на Държавна сигурност. Той е министър-председател почти 10 години. Той има повече дни като министър-председател от Тодор Живков и е близо до рекордьора на този пост – комунистическия министър-председател Станко Тодоров“, сподели шоуменът в социалната мрежа.
„Той обезличи Парламента и управлява еднолично държавата, като всеки важен и нетолкова важен въпрос се решава от него. Той, по подобие на комунистическите лидери, иска да запази властта си на всяка цена. Той, чрез своята партия и управляващото мнозинство, реши от септември Народното събрание да заседава в бившия партиен дом, където продължават да висят съветски символи“, добавя Трифонов.
„Той предложи нова Конституция, в която да се върне текст от Живковската конституция от 1971г., според който право на законoдателна инициатива имат съд и прокуратура. И точно той почита жертвите на тоталитарните режими. Това е чудовищна наглост и цинизъм“, коментира Слави Трифонов.
„Но това беше вчера. Днес имахме нова случка, изкопирана от старите ленти на комунизма. Главният прокурор Иван Гешев демонстративно събра 700 прокурори от цялата страна, събра министрите на правосъдието и на МВР, събра депутати, събра членове на Висшия съдебен съвет. И тази уникална сбирка от представители на различните власти, между които иначе имало разделение, беше пазена от цялото полицейско войнство. Та, на тази сбирка главният прокурор цитира следната мисъл на американския президент Ейбрахам Линкълн: “Може да вървим бавно, но никога не вървим назад”, пише Дългия в социалната мрежа.
„Тук искам да напомня, че президентът Линкълн има и други мисли. Например, тази мисъл: “Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.”, добавя Слави Трифонов.