Слави Трифонов: Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си

Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист. Вкопчил се е във властта като удавник за сламка, иска да организира изборите, коментира Слави Трифонов

Еееее…Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си. Така Слави Трифонов коментира изненадващото предложение на премиера Бойко Борисов да се свика Велико народно събрание за промяна на Конституцията.
„Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската. Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори“, написа Дългия във Фейсбук.
„А истината е следната:
– за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– а ако е необходимо Велико Народно Събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.
Така че изводът е прост и ясен:
– оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори!“, коментира Слави Трифонов.