ГЕРБ ни заробва с още 5 милиарда лева, раздават ги на народа да не се бунтува

Правителството на ГЕРБ взе 5 млрд. лв. заем заради мерките срещу COVID-19, финансиране на бюджетния дефицит, т.е радват пари на народа, за да няма протести

Правителството на ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов нямат никакво намерение да подават оставка. За да не прераснат протестите срещу мафията в социални бунтове, управляващите взеха заем от международните пазари и както се очакваше с парите, които са за социално-икономически мерки, свързани с COVID-19, ще се използват с една единствена цел – да има хляб за всички поне до изборите през пролетта.
Миниcтepcтвoтo нa финaнcитe e плacиpaлo ycпeшнo нa мeждyнapoднитe пaзapи вчера двe eмиcии eвpooблигaции c oбщ oбeм 2.5 млpд. eвpo (пoчти 5 млpд. лв.). Oбщaтa cтoйнocт нa книжaтa ca paзпpeдeлeни в двe oблигaции c eднaквa cтoйнocт – пo 1.25 млpд. eвpo. Maтypитeтът нa eднaтa e 10 гoдини, a нa дpyгaтa – 30 гoдини. Toвa oбявиxa oфициaлнo oт финaнcoвoтo миниcтepcтвo, цитирани от economic.bg.
„Вчера постигнахме изключителен успех при класирането на първата ни външна емисия от 2016 г. насам. Това стана в рамките на одобрените тавани за новоемитиран външен държавен дълг, заложени в Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2020 г.”, заяви министърът на финансите Кирил Ананиев.
Голям успех е постигнат, но кой има полза от това!? Не и хората, обременени да плащат големи данъци. Народът е заробен с още 5 милиарда лева. Дългът ще плащат и децата ни.
Освободеният ресурс ще бъде използван за рефинансиране на съществуващ дълг, за увеличаване на размера на фискалния резултат и за покриване на социално-икономическите мерки във връзка с COVID-19, финансиране на бюджетния дефицит, съобщава Нова телевизия.
Остава само управляващите да признаят, че теглят заем, за да има пари за хората, обеднели заради неадекватните действия на кабинета „Бойко III” срещу невидимия коварен враг (както премиерът нарече коронавируса). До изборите Борисов ще бръмчи с джипката и ще повтаря като латерна, че раздава помощи. Ще се хвали с парите, които същите тези бедни хора ще трябва да връщат с лихвите. Ще се прави на благодетел, за да няма гладни и сърдити, защото излязат ли и социално слабите на улицата, ще счупят системата.
Чекмеджета в резиденцията на премиера може и да се опразнят, но започва голямото раздаване. Пари за народа до изборите трябва да има, за да не стане страшно за Шайката!