ЗАЩО „ОТРОВНОТО ТРИО” СЕ САМООТРОВИ

Grigor Lilov

Като се омажеш, спасение няма! Каква е причината изкарваните от медиите като „герои” на протеста да се срещнат публично със Задкулисието?
.
Както знаете, Отровното трио свика и председателстваше една среща с представители на Задкулисието.
(виж пост „ПИЧОВЕ, ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ?”)
Основните организации в протеста не участваха с лидерите. Разни техни членове, писали се за техни подгласници, се опитаха да ги представят. Последва разграничение. И правилно, макар че позакъсня, което медиите на Пеевски и централни телевизии веднага използваха.
–––––––––-
Само ДСБ още не се е разграничило от главния си секретар Мачиков или той самият от заседанието, на което беше. Партията мълчи.
–––––––––-
Жал ми стана за Радан Кънев – докато той се трепе в Брюксел да направи нещо полезно за страната, тук някакво негово партийно другарче плете долни интриги. А може би самата партия плете интриги срещу Радан Кънев, след като и досега не е изхвърлила лицето Мачиков от редиците си?
А може и да бъркам – необходимо е техническо време за процедурата…
.
ЗАЩО БЕШЕ СРЕЩАТА?
.
Възниква въпросът защо Триото се самокомпрометира, защо се самоотрови?
Защото играе за тандема Радев-Борисов!
Една задължителна БЕЛЕЖКА:
Ако си президент, не ти е необходимо да вдигаш юмрук срещу мафията. Твоят юмрук трябва да бъде вдигнатите ти в ръката документи за корупцията.
Имаш пълен и неограничен достъп до всичко в ДАНС, в ЦСБОП, в Прокуратурата, имаш право да изискаш преписки на съда, имаш право в интерес на нац. сигурност да разпоредиш проверки от службите на съответни лица, които и да са те, да помолиш за съдействие партньорските служби на Запада, да изпратиш томовете с доказателствата в Брюксел…
Имаш възможност и правомощия да вършиш дела!
Но Румен Радев се оказа лика-прилика с Васил Божков. И двамата разказват разни приказки – верни, но не вадят документите. Ако са врагове на Борисов – наистина ще ги извадят!
.
Триото направи тази среща с представители на Задкулисието вместо напълно конспиративно – съвсем открито. И дори публикува снимките и подписите от нея.
Защо?
Направи го в решителен момент, за да отврати хората от протеста! Направи го, за да няма протест!
.
Защото днес беше решителен ден в Европарламента.
Защото Борисов поиска подкрепата на най-голямата европейска партия – неговата, ЕНП. Разбира се, не помоли пряко, а чрез унгарски депутат, за когото се говори, че е на хранилката на Москва.
__________________
И получи звучен плесник от председателя й Доналд Туск.
Отказаха му такава подкрепа.
Получи и още един.
„Не ме обвързвайте с Борисов!” – почти изкрещя Вера Йоурова, заместник-председател на Еврокомисията и комисар.
___________________
.
МОТИВИТЕ
.
Срещата на Триото със Задкулисието беше необходима на Борисов, за да покаже, че протестът срещу него, хилядите хора на площада уж са жертва на Задкулисието, на Кремъл, който уж иска да го свали от власт.
И така да се възпроизведе ситуацията в знаменитата историческата реплика за подобна мутра (никарагуанския диктатор Сомоса) „Той може да е кучи син, ама е наш кучи син!”
.
Тази игра Триото играе отдавна, от самото начало на протеста.
Затова бяха и призивите му да се протестира „заедно” с Радев, с Костадинов-Копейкин и с кого ли не… Та чак и до Мая Манолова – родната „снайперистка“ от снайперистката школа на съветската армия, в по-нови времена обърната в ИМ – образователно-възпитателен център на ГРУ (Главно разузнавателно управление на Русия.) За четящите ме отскоро: имам пост за образованието й в ИМ в Москва, който е завършила и който институт никой у нас не искаше да посочи как се назовава и с какво се занимава.
.
ЗАЩО СА ТРИО, А НЕ НАПРИМЕР КВАРТЕТ?
.
Досега се въздържах да разнищвам Триото, защото нямаше зрими, съвсем нагледни свидетелства за всеки от вас – толкова да са нагледни, че въобще да не подлежат на съмнения и колебания, на оспорване чие интереси защищава това Отровно трио, за кого играе това Трио, как е кукла на конци в чужди ръце.
.
Защо са трио? Трима!
А не са например дует от двама или квартет от четирима, или нонет ( от девет).
Защото основните кланове на олигархично-политическата мафия у нас са три.
Разбира се, това е мнение. Може и да го приемете, може и да го отхърлите. Но аз така мисля, така смятам.
Защото имам доказателствата, че всичко мафиотско у нас е конструирано по три. (виж пост от 18 август
Мафията: ТРИТЕ ОЛИГАРХИЧНИ КЛАНА:
КОИ, КАК И С КОИ ПЪРВИ НАШИ ПОЛИТИЦИ!
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/3146531378796113
Случайно ли е съвпадението?
Надали! Не ми се вярва!
.
ИЗБОРЪТ
След като се самоотрови на онази среща със Задкулисието, днес Отровното трио направо се вкочани като труп.
Показвам две снимки – от митинга на свободните хора и от сутрешния митинг-въстание на Отровното трио.
.
Първата снимка е от тази вечер – митинга, за който гражданите се самоорганизираха.
Втората фотография е на скандалния Виктор Димчев.
Според него на тази снимка има 1180 човека в 10:32 часа сутринта. Според мен, след като използвах съответната методология и ги преброих – няма дори 300. Нямаше толкова и в 8 сутринта, когато Триото започна въстанието си. Вижда се, че този път радетелят за ГЕРБ Димчев увеличава броя на присъстващите и е ясно защо го прави вместо да ги намалява, както постъпваше преди.
.
Всички ние, живеещите в тази страна, можем да изберем до коя, на коя от двете снимки да се наредим:
**** на снимката на Отровното трио (долната)
**** или на другата – на свободните хора! (горната)

Снимка на Grigor Lilov.
Фейсбук