Корнелия остава лидер… Промяна в БСП? Ко? Не!

 Корнелия Нинова се бетонира здраво като лидер. След преизбирането й да се говори за промяна в БСП е все едно да повЕрваме отново на царя, че ще ни оправи за 800 дни

Снимка: Архив

Войната за лидер на столетницата приключи очаквано. Новият стар лидер Корнелия Нинова срази другарчето си Кирил Добрев и мечтата за промяна в БСП съвсем угасна. Хората, които се надяваха червените да излязат при народа на улицата и партията да поведе великото народно въстание срещу мафията, срещу ГЕРБавите и диктатурата на злото ще трябва да приемат истината. Борбата за кокала ще продължи на принципа „стани да седна“.
„Политиката е маратонско бягане. Тя иска постоянство и издръжливост. Ние българските социалисти през последните 4 години бяхме постоянни в битката си срещу мафията и е време финала на маратонското бягане да го обявим на площада при хората“, заяви пред бТВ Корнелия Нинова след победата си на партийния вот.
Битката срещу мафията и дългото маратонско бягане, за които говори другарката Нинова, нито привлича симпатии, нито може да ни избави от Шайката. Нужни са по-радикални действия, каквито е ясно, че новият стар лидер няма да допусне. В дните до разпускането на парламента, което сигурно няма да е предсрочно, най-вероятно ще има малко повече крясъци в пленарната зала докато истинските борци срещу мафията с продрани гърла и умора от дългото протестиране ще повтарят като изтъркана плоча думите на президента „Мутрите вън!“.
За да не бъдат приемани като партия на статуквото, или като част от системата, която убива, столетницата първо трябва да докаже, че няма нищо общо с мутрите, а за това се иска кураж и нови лица в политиката. Вместо да се прави на маратонец, другарката Нинова трябваше да отговори на призивите на „Отровното трио“ и да каже „Ние не може да останем повече нито ден с мутрите в парламента“. Промяната не става с бягане, нито с вдигнат юмрук. Нужна е смелост, за да излезеш от системата и да се превърнеш в истински опозиционер.