Ултрамаратонец тегли джип, дъжът не отказа Краси Георгиев

Краси Георгиев тегли 2300-килограмов джип. Най-щурият в републиката ултрамаратонец е решил да го дърпа 27 часа и половина. Ще му стигнат ли силите?

Ултрамаратонецът Краси Георгиев се спусна в ново предизвикателство. В продължение на 27 часа той ще тегли 2300-килограмов джип на стадион „Раковски“ в столицата .
Целта на новото му предизвикателство е да подкрепи платформа за психично здраве, която събира пари за психодиспансер в Ловеч, съобщава Нова телевизия.
Въпреки дъжда, който се изля над Западна България, той не се отказва.
„Киселинен дъжд да пада, аз ще правя това, за което съм дошъл“, заяви пред бТВ ултрамаратонецът, който иска да събере средства за фондация „Кожа – платформа за психично здраве“.
Ултрамаратонецът, който в последните години пробяга хиляди километри, за да насочи общественото внимание към различни благотворителни каузи, не се плаши и от проливния дъжд над София.
„Не очаквах сутринта да започне да вали, но… Каквото-такова. Сега е моментът, ако някой знае молебен за слънце, да го направи. Ще е ужасно, настилката вече се наводни, но на мен не ми пречи. Киселинен дъжд да пада, аз ще правя това, за което съм дошъл. Вчера по-малко тренирах, легнах си много рано, ядох доста и съм готов за днес. Каквото и да донесе това“, заяви той няколко часа преди старта.
Финалът на предизвикателството е предвиден за неделната сутрин.
Всички желаещи да подкрепят Краси и каузата му са добре дошли. Те ще могат да се включат и в различни тренировки, които ще бъдат проведени на тревната площ, докато ултрамаратонецът дърпа автомобила. Входът за събитието е свободен, а средствата за благотворителност ще се събират в специални кутии на стадиона.