И да не се чудите защо Борисов не реже лентата на „тръбата“!

ВАЖНО!
И да не се чудите защо Борисов не реже лентата на „тръбата“! Защото скоро на него ще му резнат „лентичката“.
БОЕЦ запозна вашингтонският офис на Демократическата партия с разкритията за злоупотребите и руският контрол над проекта „Турски поток“ на територията на България. Изразихме очакванията си да бъдем информирани за тяхната позиция, както и за действията и предстоящите санкции на САЩ спрямо този проект и фирмите-участващи в него. На 17.12.2020г. уведомихме и Конгреса на САЩ за злоупотребите по „Турски поток“.
БОЕЦ вече многократно сме изразявали своята негативна позиция спрямо този проект в сегашният му вид, който е само и единствено в полза на руски и външни за България интереси засилващи енергийната ни зависимост и заробвайки ни финансово. В продължение на няколко месеца при десетки акции, видеорепортажи и протести от трасето на тръбата, БОЕЦ показахме и доказахме, че този проект е поставен изцяло под руски контрол, а ние изливаме милиарди в него, за да може Борисов и Пеевски да запазят своята власт. Борисов е платил над три милиарда с нашите пари за този проект. Те вече са платени, усвоени, откраднати повечето и т.н., през него са плетени и дълговете на Пеевски към руската мафия.
НЕ искаме неговото спиране, или блокиране, нашите пари вече са похарчени. Напротив, БОЕЦ изискваме той да бъде реализиран спазвайки се третият енергиен пакет на ЕС, като бъдат осигурени и алтернативни достъп и доставки, както и транзит на газ за трети страни на пазарни цени от различни доставчици. Само така ще имаме истинска диверсификация и енергийна независимост. За да се случи това, самият проект в сегашният си вид трябва да бъде санкциониран, да бъде премахнат руският контрол, а неговото управление, рамка и функциониране да бъдат продължени спазвайки българските национални интереси и международните ангажименти, които сме поели заедно с нашите съюзници от ЕС и САЩ. Те също трябва да демонстрират принципност и последователност и затова очакваме и отговор на въпроса, как така от една страна САЩ заявяват санкции за „Турски поток“, а от друга страна американски фирми доставят оборудване за компресорните станции на същите проект? Очакваме и ясна позиция спрямо мафиотското управление и правителство на Бойко Борисов. Не приемаме политика основана на „Пълни джобове – затворени очи“, каквато САЩ провеждаше спрямо България през последните години. Щом си плащаме милиарди за самолети, компресори и тн. . американското правителство си затваря очите за мафиотската същност на управлението и зверската корупция в България. Очакваме новото американско управление на президента Байдън да промени политиката на САЩ в това отношение и да заеме принципна позиция по спазване на и отстояване на правовите норми, и принципите на демокрацията.
Следващата седмица ще продължим контактите, като се надяваме да получим ясни и категорични отговори. Същото очакваме и от ЕК, от където вече получихме официални отговори и реакция.
Битката продължава!