Кого да изберем ?

Ilian Vassilev

От днес започвам специални анализи как разсъждавам при определяне на избора си да гласувам. Смятам себе си за рационален човек, който не е партиен, критикувам всички партии, дори тези за които гласувам, когато сметна за нужно.
Започвам с това – принципно и желязно правило.
Ако една партия е била на власт 12 години и е произвела резултат, че България е на дъното на ЕС, при това с по-голямо изоставане от Хърватска и Румъния, отколкото е преди да дойде на власт, значи има проблем с достоверността на посланията и, че добре управлява и ще ни управляват по-добре. Имало е достатъчно време да докажат себе си.
Класиката – веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода, трети път стомната на моето доверие се счупи.
Но ако вие сте сред хората, които смятат че е нормално да бъдем последни, че е предопределеност, едва ли не природна даденост да сме на дъното, да се задоволяваме с „трохите“ от възторга, развитието и богатството, което ЕС произвежда, то е нормално и ви призовавам да гласувате за ГЕРБ, за ДПС и за партиите на властта.
Но ако още вярвате във възрожденските идеали и искате повече за себе си, за нацията си да я видите сред първите нации на Европа – ще изберете други освен тези на власт. Да опитаме по друг начин, с други хора.
Можете да се лъжете, но до време. Сега нещата са ясни.
Ако сте ОК в периода 2009 – 2021 година демографската криза от криза да придобива все повече размер на катастрофа и тази властова каста ви убеждава че ще реши този ключов за съществуването на нацията проблем – то е напълно нормално да гласувате за ГЕРБ и производни. Значи приемате да се затрием като нация.
Два са факторите – единия е емиграция, другия е здравеопазването. Те са свързани. Емиграция е решението на всеки нормален човек, когато вижда че житейските му възможности са ограничени, това е неговата преценка и реакция на това което вижда и прогнозира за България през тези 12 години. Как мислите, какво ни очаква ако отново Борисовци са на власт, по отношение на емиграционните потоци. Не се залъгвайте, дори ако има задържане и намаляване на емиграцията, то това е само за защото България като донор на емигрантски потоци е вече изтощена.
Ако мислите, че трябва друг подход и други лидери, ще гласувате против тях. За промяна, за други хора.
Ако вярвате, че ГЕРБ и сие, след 12 години провал, изведнъж като по чудо, ще направят така, че младите да не бягат гласувайте за ГЕРБ и сие.
Ако не вярвате – гласувайте против.
Ако вярвате, че здравеопазването след 12 години „реформи“ или наливания на пари без реформи, при нов мандат на ГЕРБ ще се промени – моля, не се колебайте, гласувайте за ГЕРБ
Същото е ако вярвате, че коронакризата се управлява по най-добрия начин, че е нормално да има хаос с ваксинацията, че е нормално да сме били на челни места по смъртност, и на последно по ваксинация.
Ако обаче си мислите, че корупцията и управленския манталитет на тази каста не предполагат просветена догадка, че „този път ще бъде различно“ – гласувайте против.
Фейсбук