В Израел издадоха сборник с разкази на участници в конкурса на “Алеф”

Отзвукът от Международния литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” не стихва. Център „Алеф” получи ценен подарък – книга с разказите на участниците в осмото издание на надпреварата от град Кирият Оно в Израел. Тя е издадена по инициатива на средно училище „Бен Цви”, което се представи в конкурса с 11 от общо 15 израелски млади творци.

Преди да сътворят своите разкази, младите автори от училище „Бен Цви” преминаха през специален уъркшоп, в който получиха компетентна помощ как да интерпретират темата на конкурса в художествени произведения.  Преподавателите Ор Коен и Либат Камински, организирали литературната работилница, оказаха подкрепа на своите ученици, приели предизвикателството да възкресят истории, основани върху историческите събития в периода на Холокоста, поставил на изпитание дълбоката връзка между евреи и българи, между обречени и спасители. Публикуването им в сборник потвърждава проявеното сериозно отношение към литературния форум като възможност за творческа изява, но и за придобиване на нови познания и личностно развитие на учениците.

 

Освен подаръка, „Алеф” получи и уверението, че в деветия международен конкурс представителите на Израел, пожелали да проверят писателската си  дарба,  ще бъдат много повече.

 

19.08.2021                                                Комуникационна група

Имидж Едвъртайзинг