Никого не „мачкаме“, Слави, просто търсим истината!

Georgi Borisov Georgiev

ДО: Слави Т. Трифонов
Моят подпис стои под сигнала на БОЕЦ за данни и обосновани съмнения за извършени престъпления по чл. 172а и чл. 173 ал. 1 от НК– плагиатство – кражба на интелектуална собственост, нарушаване на авторско право, извършени от Петър Илиев –преподавател в СУ и кандидат за вицепремиер и министър на вътрешните работи издигнат от ПП ИТН.
Сигнала е внесен на 09.08.2021г. , понеделник и е публикуван на официалния сайт и страница на БОЕЦ с прессъобщение до всички медии, публично и явно. В деня на интервюто на Петър Илиев. Очаквах отговори, вместо това видях арогантност, агресивно говорене и приказки за изтекла давност.
Припомняме , че през март 2021г. БОЕЦ внесохме подобен сигнал за плагиатство и срещу министър Марияна Николова от правителството на Бойко Борисов.
Петър Илиев ни се предлагаше за вицепремиер по сигурността и министър на вътрешните работи. Ти го предложи, Слави. Въобще не ме интересуват отношенията ви и кой на кого е лоялен, като гражданин и като представител на най-активната антикорупционна организация в България мен ме интересува дали този човек е извършил престъпленията, за които бяха изнесени данни, или не. Първото означава, че е недостоен да заема поста, за който е предложен и че би имал тежки зависимости, ако бъде избран, или не ги е извършил и е добре да бъде доказано безусловно. Той не разсея нито едно от съмненията. А на калинки, плагиати, крадци, измекяри, барниръбаловци и зависими марионетки сме се нагледали. И винаги и аз и БОЕЦ сме действали по един и същи начин – сигнали, разобличаване, гласност, прозрачност на всички детайли и отговорност за извършените престъпления.
Никого не „мачкаме“, Слави, просто търсим истината! Често в държавата на мафията истината е грозна, но това не я прави по-малко истина. И ако теб те интересуваше истината, сам би поискал проверка, вместо да ревеш в социалните мрежи. Или вие сте недосегаеми и никой няма право да рови в кирливите ви риза, или да пита, или да иска проверка? Само че, в тази държава има и „питачи“, ако не си разбрал, които не се страхуват да питат, без значение, кой стои насреща.
И каква „поръчка“, те гони, слез на земята, влез в реалния свят! Аман от самозабравили се „вождове’ загубили връзка с реалността дето си мислят, че целия свят се върти около тях и ги друса параноята! Никой не иска да те „уязви“ , ти сам си се уязви.
БОЕЦ не се борим за властта, за разлика от теб. Нашата битка е да отстраним мафията от властта, пак за разлика от теб, явно!
А за това, че искаме да „изгорим книга“, дори и метафорично казано, какво да ти кажа? Как да „изгорим“ нещо, дето го няма? А? Един месец търсим тази книга, не за да я горим, а за да я прочетем и не я намерихме! Дори Петър Илиев не я показа по телевизията, а това очаквах! Да отвори книгата и за десет минути, страница по страница да обори всички твърдения за плагиатство и да приключи темата. Вместо това той ни прати при баба си…
За кого ще се грижиш, или погрижиш, Слави, не ме интересува. Грижете си се за себе си и един за друг, погрижи се и за Петър Илиев, щом има нужда от грижа, лошо няма. За мен и БОЕЦ е важно някой да се „погрижи“ за гражданите, за техните проблеми и тегоби. Щото ни е писнало от „грижачи“. които се грижат само за себе си и обръчите си!
И не разбирам какъв е този рев! За една проверка? И този щеше да е министър на вътрешните работи и вицепремиер по сигурността? Да води битка с мафията, с Буда, с Гешев, с Пеевски, с корупцията? Големи „биткаджии’ се оказахте! Оревахте света за една проверка! Това ли ви е проблема? И как щяхте да се борите срещу корупцията, ако някой от твоите хора бъде уличен? Да си траете и де се погрижите за него, щото е от вашите, щото е лоялен? Ами то и Буда така правеше. Всеки път, след всяка разкрита корупционна схема, Борисов ревеше, че едни гадове искат да му вземат властта, че било поръчка, че някой иска да го смачка. С какво си по различен?
През годините съм получил няколкостотин призовки. Понякога по 4 на ден. Няколко десетки досъдебни производства. Хиляди кофи с помия в свинските медии. Подслушване, проследяване, видеозаснемане, пълна програма. Няколко ревизии, няколко запори на сметки. Няколко обвинения и присъди. Стотици проверки, стотици призовавания. Две съдебни определения за криминална регистрация. Три полицейски разпореждания за принудително довеждане (нереализирани и до момента). Арести, задържания и разпити. Няколко мерки за неотклонение. Няколко физически посегателства срещу мен. Три пъти свинете се опитаха да убият съпругата ми. Посегнаха дори на децата и семeйството ми. На дома и бизнеса ми. Така че, не ме плаши със ‘законов ред’ и не ми се прави на мутра и на страшен. Уморен съм и отегчен от такива „страшилища’.
Слави, сега нали разбра кой и кои сме подали сигнал срещу Петър Илиев? Виждаш ли, не е страшно да се отговаря, бойците винаги го правим. Сега аз да те питам нещо! Преди няколко седмици БОЕЦ ти зададохме публично няколко въпроса, защо ти не отговори? Въпроси за срещите ти с Пеевски и Доган, за Турски поток, за Лустрацията, за Гешев? Дори и в последното си срамно инjервю за БНТ не поиска оставката на Гешев. Нито на Цацаров, нито на Кошлуков!
И последно – политиката не е мръсна игра, такава я правят мръсниците. Политиката е възможност за способните, смелите и честните да направят добри дела за обществото. Докато вие – политиците, се давите в собствената си помия, собствените си далвери, схеми, слабости, лъжи, килимчета, офиси, чекмеджета, зависимости, страхове, сценарии, измислени врагове и болно его, гражданите си водим битките.
И кажи на Петър Илиев че фразата „страх тресе кочината“ е моя, разрешавам му да я ползва, ако цитира автора.
Слави, ти се грижи за Петър Илиев, ние ще се погрижим за Гешев и останалите слуги на мафията. БОЕЦ винаги си водим битките до край! И отговори на нашите въпроси.