Досиетата Пандора: Източваш банка, рекетираш бизнеса, накрая печели Пеевски…

Написано от Атанас Чобанов и Димитър Стоянов, Bird.bg

Досиетата Пандора: Източваш банка, рекетираш бизнеса, накрая печели Пеевски…

Документи от “Досиетата Пандора” разкриват, че собствениците на Първа инвестиционна банка Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са реални бенефициери на офшорки, получили над милиард кредити от банката. За да стопи проблемните експозиции ръководството на банката заставя бизнесмени да вземат цесии, които са несъбираеми. След това те са атакувани от Специализирана прокуратура, а накрая имуществото им се купува на безценица от адвоката на Пеевски Александър Ангелов и приближения му Георги Самуилов.

“Гнила ябълка”

Първа инвестиционна банка, известна и като FiBank, беше спасявана три пъти с инжекции на държавни пари – при Тройната коалиция, след краха на КТБ и последно след нейния провал на стрес теста на ЕЦБ с увеличение на капитала от ББР. Доклад на надзора на БНБ от 2012 г. изрежда причините за тази нестабилност: През годините банката е формирала огромни по размери кредити към малък брой свързани лица. Сред големите проблемни експозиции на ПИБ са най-вече тези към офшорки свързани с нейните собственици, но също и към фирми свързани с ноторни олигарси като Христо Ковачки – кум на Ивайло Мутафчиев, и Гриша Ганчев. Инспекторите на БНБ констатират, че голям процент от тези кредити са или необслужвани, или са тотална щета.

Практика да се използват парите на вложителите за кредитиране на собствения бизнес на банкерите е посочена и от американския посланик Джон Байърли в конфиденциален доклад за българските банки от 2005 г., публикуван от Wikileaks. В него се казва, че няколко български банки, сред които и Първа инвестиционна банка, са замесени в пране на пари от престъпна дейност и кредитиране на свързани лица.

…отпускането на кредити, свързано с пране на пари, продължава да бъде проблем при някои банки тъй като собствениците им наливат пари в свързани с тях, по-малко конкурентно-способни фирми, които нямат намерения да върнат тези заеми. Това оставя тежестта от несъбраните лоши заеми за законните инвеститори и притежатели на банкови сметки.

От доклада става ясно, че финансовото разузнаване и БНБ са наясно с тези практики, но изчистването им не е лесно заради политическа намеса. Байърли определя тези банки като “гнили ябълки”, а специално за ПИБ пише, че тя “е стъпила в законния бизнес с търговия на дребно и е позната като една от най-агресивните и излъскани банки, едновременно със съществуването си в най-тъмните сфери на престъпния свят.”

Вижте кой е Георгиус Георгиу

През 2014 г. Биволъ публикува проучване на кредитния портфейл на Fibank, от което стана ясно, че един кипърски гражданин на име Георгиус Георгиу е концентрирал кредити от банката за над 1,2 милиарда лева (виж таблицата в края на публикацията). Георгиус се появяваше краен собственик на “Юлен” АД, на “Витоша Ски”, на такситата “ОК Супертранс”, на фирмите зад Кремиковци, на фирмата “Булмаркет” с влака-убиец от Хитрино и много други бизнеси. Загадъчният кипърец се оказа най-големият чуждестранен инвеститор у нас.

Някои от офшорните фирми собственост на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев и кумулираните от тях във времето кредити от ПИБ.

Сега Досиетата Пандора показват еднозначно кой стои зад Георгиус Георгиу. Информацията се открива в кореспонденцията между регистратора на офшорни фирми Trident Trust и кипърската кантора G. Papadopoulos & Co. От Trident Trust искат да получат подробна информация за реалните собственици на всички фирми в Британските Вирджински острови, които са регистрирани за клиенти на техния кипърски контрагент. Това е необходимо заради промяна на законодателството в БВО, задължаващо фирмите да поддържат регистър на действителните собственици.

От списъка и документите става ясно, че Георгиус и други подставени лица се вписват от Papadopoulos & Co. като формални притежатели на дяловете на офшорките, но действителните бенефициери са мажоритарните акционери в ПИБ – Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев.

Личната карта на Георгиус Георгиу е в документите, в които той се появява като подставено лице на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев.
Заверени копия от паспортите на Минев и Мутафчиев, реалните бенефициери.
В документите за регистратора Trident Trust Георгиус е посочен като държател на акциите.
Реалните бенефициери са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев.

С други думи, вече са налице доказателства, че двамата банкери са си раздали на самите себе си под формата на кредити не само целия собствен капитал на банката, а и още 500 милиона от парите на вложителите.

Цесии и рейдърство: Как “отслабват” лошите кредити

По закон такава концентрация на кредити не би трябвало да е възможна. Но както в случая с КТБ, всички контролни институции в България си затваряха очите през годините.

Една от причините за този чадър е, че след като беше ликвидирана КТБ, банката “приюти” кредитите на фирмите свързани с Делян Пеевски. Дори стрес теста на БНБ от 2016 г. не огласи нищо нередно в ПИБ. Но под заплахата от предстоящия стрес тест на Европейската централна банка, ПИБ предприе “прочистване” на проблемния си кредитен портфейл чрез различни трикове и цесии.

Един от триковете е кредитът да се разсрочва далеч напред във времето с анекси към първоначалния договор. Така например, през май 2021 г. погасяването на кредита на “Витоша ски” към ПИБ за 17 750 000 евро, е отложено за далечната 2036 г.

“Витоша ски” е собственост на Ellora Management Limited, чиито крайни бенефициери според Досиетата Пандора пак са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. Но в Търговския регистър няма следа от тях. Там като представител на “Елора” е посочен собственикът на кантората в Кипър Джордж Пападопулос.

Има обаче и друг трик, който отива отвъд ръба на закона. Разследващият ни екип тръгна по следите на съмнителна цесия, която е наложена на кредитополучател като условие да получи кредит.

Пред камерата на BIRD собствениците на фирмата “НСА Инвестмънт” разказаха как са били заставени да подпишат цесия на вземане от ПИБ за 2 милиона евро към строителната фирма “ПСТ Груп”. Неочакваната екстра от два милиона е била задължително условие, за да получат кредит от 7,3 милиона евро. При това те са били настоятелно посъветвани да не правят опити да събират цесията.

„ В крайна сметка се оказа, че ни се дава едно вземане, без да ни се даде какъвто и да е шанс ние да съберем това вземане“

“ПСТ Груп” е една от любимите фирми на правителствата на Бойко Борисов при възлагане на големи обществени поръчки за пътища и контрагент по прочутите “инхаус” процедури на “Автомагистрали” АД Кредитната експозиция на ПИБ към “ПСТ Груп”, според последния отчет, който е публикуван за 2019 година, е между 100 и 150 милиона лева.

“ПСТ Груп” АД е собственост на кипърската “Колвик Сървисиз” и с деклариран краен собственик Камен Кичев – бивш зам.-министър на транспорта. Той отказа да коментира случая с цесията пред нашия репортер.

Но преди “Колвик” собственици на акциите на “ПСТ Груп” са фирмите “Галиано Уърлдуайд Лимитид” и  “Ди Ви Ти Джи България”, която пък е собственост на “Кокейта груп Лимитид”. Благодарение на Досиетата Пандора днес знаем, че зад “Галиано Уърлдуайд Лимитид” и “Кокейта груп Лимитид” отново стоят основните акционери в ПИБ – Минев и Мутафчиев.

Когато все пак фирмата “НСА Инвестмънт” започва да прави някакви постъпки за събиране на вземането, нейният собственик изненадващо се превръща в „клиент“ на Специализираната прокуратура и изкарва в ареста 5 месеца. Фирмата му има затруднения да връща кредита и много бързо ПИБ усвоява имотите, които са обезпечение по кредита.

Един от най-апетитните имоти е продаден много под себестойността му на фирмата “А.А. Инвест”. Собственик на това дружество е адв. Александър Ангелов – един от най-доверените хора на санкционирания по глобалния закон “Магнитски” олигарх Делян Пеевски. Връзката на Ангелов с Пеевски излиза и от Досиетата Пандора. BIRD вече разкри, че Пеевски собственоръчно е подписал документ, с който се обявява за реален собственик на дяловете от офшорката Verum International Limited и ги прехвърля на адв. Ангелов.

Другата заложена от “НСА Инвестмънт” сграда е купена от “Инса Ойл” на Георги Самуилов. Самуилов също е считан за особено близък до олигарха. Същият придоби и хотел “Берлин” преди Пеевски да бъде санкциониран по закона “Магнитски”.

По всичко личи, че прочистването на кредитния портфейл на ПИБ върви в комплект със стройна схема за превземане на бизнес. Кредитополучатели са принуждавани да купуват срещу одобрение за кредит несъбираеми вземания на фирми, свързани със собствениците на ПИБ. Ако тръгнат да усвояват вземането ги напада Специализирана прокуратура. Когато не успяват да погасят задълженията си, активите им се разпродават на занижени цени на компании, свързани с Пеевски.

Тандемът “ПИБ – Пеевски”

Данните от Досиетата Пандора онагледяват по-детайлно бизнес връзките между собствениците на ПИБ и олигарха Делян Пеевски, за които до момента имаше единствено косвена информация.

Така например офшорката “Галиано Уърлдуайд Лимитид” собственост на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев се представлява от Иван Шарланджиев, бивш изпълнителен директор на пловдивската фабрика за опаковки на цигари “Юрий Гагарин”.

След 2006 г. акциите на “Юрий Гагарин” се държат от “Баранко” ЕООД. В нея управител е “Уестууд Инвес лимитид”. Досиетата Пандора разкриват, че и тази фирма също е собственост на Минев и Мутафчиев. Впоследствие през “Комсо Табако” във фабриката влиза директно Делян Пеевски.

В Досиетата Пандора се открива и референтно писмо от ПИБ за Делян Пеевски от 13.11.2016 г. В него се казва, че той е “коректен, надежден и уважаван клиент на банката”. Писмото е подписано от двама директори в ПИБ от отдел “Кредитиране”.

Референтно писмо от ПИБ за Делян Пеевски

Към настоящия момент не би трябвало ПИБ да поддържа сметки на санкционирания по “Магнитски” олигарх. От БНБ уверяват, че всички български банки са прекратили взаимоотношенията си с него и с фирмите от санкционния списък. Не е известно обаче какво е състоянието на кредитите на фирми свързани с Пеевски към банката.

Институциите: No comment

БРРД изпрати въпроси до Европейската Централна Банка и БНБ относно новите данни за проблемните експозиции на ПИБ към офшорки притежавани от нейните собственици. Попитахме дали тези данни са били засечени по време на стрес тестовете проведени както от БНБ, така и от ЕЦБ.

За целта предоставихме и представителна извадка на кредитите към няколко офшорни дружества, чиито крайни собственици са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев и които към 2016-17 г. са надвишавали законовото изискване за кредитиране на свързани лица с не повече от 20% от капитала на банката

Засега получихме отговор единствено от ЕЦБ и той е No Comment. От пресофиса на институцията във Франкфурт разясниха, че никога не коментират информация за отделни банки.

Отговор от БНБ не се получи до редакционното приключване на статията.

Приложение: Експозициите на ПИБ към Георгиус Георгиу към 2014 г. Източник Биволъ

A: Георгиу е едноличен краен собственик 244,219,049.86лв Сумата от кат. A и B надвишава
B: Георгиу е краен собственик като мажоритарен съдружник 581,757,276.72лв собствения капитал на банката
C: Крайните собствениците са свързани с Георгиу 138,169,288.55лв
D: Георгиу е предпоследният краен собственик 307,316,165.00лв
Total 1,271,461,780.13лв
ЕИК ИМЕ ТИП КАТ. СУМА СУМА В ЛВ ДОГОВОР/ДАТА ОБЯВЕН СОБСТВЕНИК ОФШОРКИ
200810903 ВАЛПЕТ КОНСУЛТ ЕООД A 56,243,000.00 € 109,997,364.62лв 000LD-L-000235/06.04.2011 Георгиус Георгиу СПИКАТА КОНСУЛТИНГ – ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ
202151095 ХАРМОНИ 2012 ЕООД A 30,000,000.00 € 58,672,562.61лв 000CL-L-000106/12.11.2012 Георгиус Георгиу ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ
200810903 ВАЛПЕТ КОНСУЛТ ЕООД A 16,500,000.00 € 32,269,909.43лв 000LD-L-000469/25.09.2013 Георгиус Георгиу СПИКАТА КОНСУЛТИНГ – ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ
831828848 НАДИН ЕАД A 15,000,000.00 € 29,336,281.30лв 00КР-АА-2837/ 21.12.2006 Георгиус Георгиу ФРИЙЖЪН КЪНСАЛТЪНТС ЛИМИТИД
202151095 ХАРМОНИ 2012 ЕООД A 4,623,000.00 € 9,041,441.90лв 000LD-L-000380/19.09.2012 Георгиус Георгиу ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ
200129520 КАСИС БЪЛГАРИЯ ЕАД A 1,550,000 € 3,031,490.00лв 000CL-L-000118/30.01.2014 Георгиус Георгиу ХАРМОНИ 2013 – ХАРМОНИ 2012 – ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ
131349606 ВИДИЯ-В-04 ЕАД A 1870000 BGN 1,870,000.00лв 00КР-АА-2343/29.12.2004 Георгиус Георгиу ЕНТРА НОМЕР ЕДНО ЕООД – МАКСВИЛ ЛИМИТИД КИПЪР – ТИГРИНО
201487221 ЕЛТРЕЙД КЪМПАНИ ЕООД B 59,000,000.00 € 115,389,373.13лв 000LD-L-000234/06.04.2011 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% БЕССИЪН МЕНИДЖМЪНТ ЛИМИТИД – ДЮК
201474875 НАДИН МЕТАЛС ТРЕЙД ЕООД B 53,685,650.00 € 104,995,822.02лв 000LD-L-000236/06.04.2011 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% ТОЛЕДО АСОУШЕЙТС ЛИМИТИД – ЛЕН
101156430 ЮЛЕН (BH Air Logistic) ООД B 77 373 000 BGN 77,373,000.00лв 000LD-L-000418/25.01.2013 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% МАРЕНГО ТРЕЙДИНГ, Т.А.К. – ЛЕН, ДИН, ДЮК
202891576 БУЛМАРКЕТ АВТОТРАНСПОРТ ЕООД B 27,000,000.00 € 52,805,306.35лв 000CL-L-000058/29.10.2010 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% БУЛМАРКЕТ ДМ ООД – ЛЕН, ДИН
175425023 ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИ АД B 40 000 000 BGN 40,000,000.00лв 000LD-L-000430/27.03.2013 Георгиус Георгиу & Деметра Шараламбус ХОЛДИНГ ПЪТИЩА – АБВ ИНЖЕНЕРИНГ & ЕВРОБИЛДИНГ 2000 – АЛВАРАДО & АРТЕЗИАН
830198492 ГАМАКАБЕЛ АД B 18,000,000.00 € 35,203,537.56лв 000CL-L-000036/26.02.2010 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% МАРЕНГО ТРЕЙДИНГ & ТРЕЙДСПОТ ИНВЕСТМЪНТС – ЛЕН,ДИН
202891576 БУЛМАРКЕТ АВТОТРАНСПОРТ ЕООД B 17,500,000.00 € 34,225,661.52лв 000CL-L-000003/16.06.2008 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% БУЛМАРКЕТ ДМ ООД – ЛЕН, ДИН
130853770 ГЛОБАЛ ТЕХНОЛОДЖИ КЪМПАНИ ЕАД B 13,200,000.00 € 25,815,722.33лв 002CL-L-000004/15.10.2010 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% ВОДЕН ПАРК ЕООД – ПОЛИГИРОС – ДИН, ЛЕН
202891576 БУЛМАРКЕТ АВТОТРАНСПОРТ ЕООД B 10,000,000.00 € 19,557,520.87лв 000CL-L-000108/11.01.2013 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% БУЛМАРКЕТ ДМ ООД – ЛЕН, ДИН
201474875 НАДИН МЕТАЛС ТРЕЙД ЕООД B 9,900,000.00 € 19,361,945.66лв 000LD-L-000470/25.09.2013 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% ТОЛЕДО АСОУШЕЙТС ЛИМИТИД – ЛЕН
201487221 ЕЛТРЕЙД КЪМПАНИ ЕООД B 6,750,000.00 € 13,201,326.59лв 000LD-L-000471/25.09.2013 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% БЕССИЪН МЕНИДЖМЪНТ ЛИМИТИД – ДЮК
175078505 ОРИНДЖ ДИЗАЙН ЕООД B 6,200,000.00 € 12,125,662.94лв BG-AA-4875/10.01.2007 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% АЛФАРО КОНСАЛТАНТС ЛИМИТИ – ЛЕН, ДИН
131568518 БОЛСА ЕООД B 9 000 000 BGN 9,000,000.00лв 000LDL-L-000146/28.06.2010 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% БОЛСА КОНСУЛТАНТС ЛИМИТИД – БЪН
175229996 ИНТЕРИО ЕНТЪРПРАЙС ЕООД B 7800000 BGN 7,800,000.00лв 00KP-AA-3010/09.07.2007 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% ВОДЕН ПАРК ЕООД – ПОЛИГИРОС – ДИН, ЛЕН
830198492 ГАМАКАБЕЛ АД B 3,109,369.00 € 6,081,154.91лв 00БГ-АА-3247/30.12.2003 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% МАРЕНГО ТРЕЙДИНГ & ТРЕЙДСПОТ ИНВЕСТМЪНТС – ЛЕН,ДИН
130853770 ГЛОБАЛ ТЕХНОЛОДЖИ КЪМПАНИ ЕАД B 1,285,000.00 € 2,513,121.45лв 002LD-L-000005/12.04.2010 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% ВОДЕН ПАРК ЕООД – ПОЛИГИРОС – ДИН, ЛЕН
130249923 ПРИВАТ ТУРС 2000 ЕООД B 5056450 BGN 5,056,450.00лв 000LD-L-000344/29.05.2012 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% БАЛКАН ХОЛИДЕЙЗ ЛИМИТИД КИПЪР
130853770 ГЛОБАЛ ТЕХНОЛОДЖИ КЪМПАНИ ЕАД B 640,000.00 € 1,251,671.39лв 02KP-AA-2462/13.03.2007 Георгиус Георгиу 99.9% Евдокия Макнамузи 0.1% ВОДЕН ПАРК ЕООД – ПОЛИГИРОС – ДИН, ЛЕН
200453885 ФАЙНАНС ЕНД КАНСАЛТИНГ ЕООД C 17,500,000.00 € 34,225,661.52лв 000LD-L-000349/18.06.2012 Ставрос Константину РОЗАНКА ГРУП ЛТД – ЛЕН секретар
175404883 ДОМЕЙН БОЙАР ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕАД C 17,000,000.00 € 33,247,785.48лв 00KP-AA-3140/13.02.2008 Евдокия Макламузи МАУБАРА СЪРВИСИЗ ЛТД.
819380670 ИНХОЛД ЕАД C 14500000 BGN 14,500,000.00лв 00KP-AA-2545/14.12.2005 ??? МЕРСАТО ЛИМИТИД Георгиус директор LEZA LTD BVI
202211464 ХЕФТИ МЕТАЛС ЕООД C 7,000,000.00 € 13,690,264.61лв 00KP-AA-2728/10.08.2006 Елена Макламузи НИКИЛА ДИВЕЛОПМЪНТС ЛИМИТИД
819380670 ИНХОЛД ЕАД C 5,710,000 € 11,167,618.00лв 000-LG-L-004424/30.12.2013 ??? МЕРСАТО ЛИМИТИД Георигус директор LEZA LTD BVI
175230799 ВИТОША СКИ АД C 4,077,000.00 € 7,973,601.26лв 00PO-AA-1083/05.11.2007 Стела Георгиу ЕЛОРА МЕНИДЖМЪНТ
200453885 ФАЙНАНС ЕНД КАНСАЛТИНГ ЕООД C 3,400,000.00 € 6,649,557.10лв 000LD-L-000364/16.07.2012 Ставрос Константину РОЗАНКА ГРУП ЛТД – ЛЕН секретар
202475542 ГЛОБЪЛ РЕЦИКЛИНГ ООД C 3,300,000.00 € 6,453,930.58лв 000CL-L-000121/21.03.2014 Евдокия Макламузи ГРИЙН ХИЙТИНГ – ХЪДЕСКИ ЛИМИТИД
128566674 ВИНПРОМ ЕЛХОВО ЕООД C 5760000 BGN 5,760,000.00лв 00PO-AA-1057/17.09.2007 Евдокия Макламузи АГРО ТРЕЙД ООД – ЛИБЕРО ЕАД 70 % – САНТА ФЕ ТРЕЙДИНГ ЛИМИТИД BVI
201110380 ТАЙРЕКО ООД C 2,300,000 € 4,500,870.00 лв 000CL-L-000122/21.03.2014 Евдокия Макламузи ГРИЙН ХИЙТИНГ- ХЪДЕСКИ ЛИМИТИД
201811029 ПЪТСТРОЙ-ЛОВЕЧ ЕООД D 111 000 000 BGN 111,000,000.00лв 000LD-L-000443/26.04.2013 Анастасия Йоанидес ЧЕРВИНАРА ЕНТЕРПРАЙСИЗ КИПЪР бивш ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ и Георгиу
831928535 ПСТ Груп ЕАД D 55 355 389 BGN 55,355,389.00лв 000LD-L-000467/10.09.2013 Ники Тенекедзи КОЛВИК СЪРВИСИС ЛИМИТИД КИПЪР бивш ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ и Георгиу
106002863 ПЪТСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ АД D 15,000,000.00 € 29,337,000.00лв 000LD-L-000028/05.08.2009 Ники Тенекедзи КОЛВИК СЪРВИСИС ЛИМИТИД КИПЪР бивш ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ и Георгиу
201812686 ПЪТИЩА М ЕООД D 25 000 000 BGN 25,000,000.00лв 000CL-L-000112/18/07/2013 Кристиния Коне СИРНА ПРОДАКШЪНС ЛИМИТИД КИПЪР бивш ДЮК, секретар БЪН Георгиу
102005075 БУРГАС ПЪТСТРОЙ АД D 22 000 000 BGN 22,000,000.00лв 000CL-L-000134/31.07.2014 Ники Ан Реймундо ГРУТАЛ ХОЛДИНГС ЛИМИТИД бивш ДИН и Георгиу
111001688 ПЪТИНЖЕНЕРИНГ-М АД D 9,810,000.00 € 19,186,398.00лв 00KP-AA-2912/09.03.2007 Ники Тенекедзи КОЛВИК СЪРВИСИС ЛИМИТИД КИПЪР бивш ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ и Георгиу
102005075 БУРГАС ПЪТСТРОЙ АД D 10 000 000 BGN 10,000,000.00лв 000LD-L-000503/10.02.2014 Ники Ан Реймундо ГРУТАЛ ХОЛДИНГС ЛИМИТИД бивш ДИН и Георгиу
111001688 ПЪТИНЖЕНЕРИНГ-М АД D 4,700,000.00 € 9,192,260.00лв 000LD-L-000295/18.01.2012 Ники Тенекедзи КОЛВИК СЪРВИСИС ЛИМИТИД КИПЪР бивш ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ и Георгиу
106002863 ПЪТСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ АД D 4,000,000.00 € 7,823,200.00лв 000LD-L-000002/09.06.2008 Ники Тенекедзи КОЛВИК СЪРВИСИС ЛИМИТИД КИПЪР бивш ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ и Георгиу
202684321 ПСТ Лизинг ЕООД D 3,730,000.00 € 7,295,134.00лв 000LD-L-000468/16.09.2013 Ники Тенекедзи КОЛВИК СЪРВИСИС ЛИМИТИД КИПЪР бивш ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ и Георгиу
201906744 ТРАКИЯ БИЛД ЕООД D 7 000 000 BGN 7,000,000.00лв 000LD-L-000461/09.09.2013 Ники Тенекедзи КОЛВИК СЪРВИСИС ЛИМИТИД КИПЪР бивш ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ и Георгиу
201070975 ФЕЙВЪР КЪМПАНИ ЕООД D 1,110,000 € 2,170,961.00лв 000LD-L-000498/31.01.2014 Анастасия Йоанидес ЧЕРВИНАРА ЕНТЕРПРАЙСИЗ КИПЪР бивш ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ и Георгиу
201070975 ФЕЙВЪР КЪМПАНИ ЕООД D 1,000,000 € 1,955,823.00лв 000LD-L-000478/15.10.2013 Анастасия Йоанидес ЧЕРВИНАРА ЕНТЕРПРАЙСИЗ КИПЪР бивш ФОРМАЛ НОМИНИЙЗ и Георгиу