Нинова ще продължава да нанася щети и на БСП и на общите усилия за съставяне на правителство.

Между многото други послания на Нинова към преговарящите е и тактиката да изпраща старите влъхви на БСП – Масларова, Овчаров, Ерменков, Гечев и т.н. Ако си спомняте, тя дойде на власт в партията с обещанията да я подмлади и се обгради от младежи в ИБ. Мнозина сама издигна, но сега ги няма на масата за преговори. Оказва се, че представителите на БСП, които се определят от нея и изразяват партийното мнение са „вечните“ партийни „аристократи“ и олигарси.
Толкова за даването на път на младите или за свежата кръв.
Та посланията са няколко и противоречиви.
Първото е, че докато всички други партии, издигат опитни и по-млади експерти на партийни позиции, то в БСП или скамейката от млади партийци експерти е къса, или продължава линията на партийните кадри, които са за предпочитане пред експертите. „Старите“ са запушили входа към партийните върхове.
Второто е, че партията няма нови идеи, образно казано е изостанала от развитието на България и света.
Третото, ако има млади кадри, то Нинова нарочно не ги промотира, защото им няма вяра. Защото от техните среди очаква конкуренция на предстоящия конгрес на БСП.
И последно, но не по значение, Нинова нарочно се стреми да дискредитира новото коалиционно управление, като дава гориво за пропагандната теза, която обслужва сега и ГЕРБ, че с Масларова и Овчаров, промяна няма как да се прави.
При всички случаи, бъдете готови, за изненади от нейна страна – защото преди проблемите на страната, Нинова ще се опита да реши проблема със собствената си оставка, а решаването му минава през противодействие на Радев, респективно на усилията на Асен и Кирил.
Уж си сътрудничим и сме готови на всичко, но тепърва ще видите ненужни „червени линии“ или странни кандидатури.
Няма да успее. Но ще продължава да нанася щети и на БСП и на общите усилия за съставяне на правителство.
Никога не съм бил привърженик на тезата, че подмладяването по възраст е равнозначно на модернизиране. Напротив. Но когато става въпрос за „кадри“ доказали своята закостенялост и анахронизъм /несъответствие с времето, няма място за съмнение.
Фейсбук