Със свалянето на Никола Минчев се връщаме в миналото.

Със свалянето на Никола Минчев се връщаме в миналото. Най-важният резултат от днес даже не е новото мнозинство, което е ясно от няколко дни, а че г-н Никола Минчев и всичко това, което той представлява като една млада генерация в българската политика, е победител. И опозицията, т.е. новото мнозинство, признава качествата му и казва, че всичко това не било за него.
Това е рецепта за катастрофа. Единственият човек с отговор днес, какво следва – и го очаква с желание, – беше Костадин Костадинов. Той описа ясна картина – референдум по всички въпроси. Това ли правим всички – обслужваме “Възраждане”?”.
Никола Минчев беше едно от най-хубавите неща, които този парламент успя да произведе. Нашето пупаво време, както казваше Йордан Радичков, успя да превърне Минчев в средство. Средство за какво?. Благодаря на Никола Минчев за работата му като председател и за това, че показа, че хора с характер и класа могат да бъдат в българската политика.
В момента се опитваме да изгорим възможността за бавна, трудна, не особено красива, но еволюция на българската политическа система, тласкайки парламента към своя край, преди процесите в него да са протекли.