Благотворителен турнир

Двадесет и два отбора от пет държави ще се включат на 14 и 15 юни 2024 г. в Спортен комплекс „Славейков” в традиционния благотворителен турнир по футбол в подкрепа на децата на загинали служители на МВР. Турнирът е част от спортния календар на община Бургас и Международната полицейска асоциация (ИПА). Тази година комисията определи 19 деца, чиито родители са починали, за да получат финансова помощ.

Международното участие включва два отбора от Румъния и по един от Полша, Словения и Република Северна Македония. Останалите формации са от бургаския регион, както и от Видин и тим на СДВР – София, за които това ще бъде дебют в турнира. Мачовете ще се играят на два терена паралелно на Спортен комплекс „Славейков” в Бургас на 14 – 15 юни 2024 г.

Отделно от петте чуждестранни отбори, ще пристигнат и делегации от полицейските управления в сръбските гладове Крушевац, Пожаревац и Зайчар, както и от Улцин (Черна гора), Бръчко (Босна и Херцеговина) и Скопие (Република Северна Македония).

Освен даренията за децата на починали полицаи, средства ще се набират и чрез благотворителен търг. Най-новата сувенирна топка на Христо Стоичков, лично подписана от легендата на футбола, ще бъде разиграна на своеобразния аукцион. Отново ще бъде представена и фланелка на Стоичков, също подписана и дарена за търга от Валери Гергов от Видин. И двата артикула на Камата са с начална цена 150 лева.

Миналата година бяха събрани 10 800 лева, които бяха разпределени на 16 деца.