Бунтарите, свалили проф. Петров, погнаха Лилито

 Още тази седмица ще покажем роднинското точене на Еврофондове, обявиха от Национален протест срещу безобразията в България

Следващата оставка ще е на Лиляна Павлова, пророкуваха администраторите на фейсбук групата Национален протест срещу безобразията в България, след като проф. Николай Петров се отказа повече да е здравен министър.

Професорът от Средец подаде оставка след разкритията на т.нар. „семейни поръчки“.

Преди седмица бунтарската група в социалната мрежа публикува скандални документи как министърът, в качеството си на шеф на ВМА, е дал обществена поръчка за над милион лева на приятеля на дъщеря си. Документите бяха публикувани в няколко сайта, набедени че разпространяват „фалшиви новини“. Накрая информацията, която бяха видели хиляди в Интернет, най-сетне бе забелязана и от бТВ и бе направен репортаж, пише gudelnews.com.

Освен за Николай Петров обаче, „Национален протест“ извадиха далавери и на други видни гербери. Това стана причина за невиждана тролска атака от страна на Цветан Цветанов, която в един момент бе блокирала почти всички администратори на страницата. Ако обаче информацията около тези данни се развие като предният път, то скоро ще има и други оставки, вкл. на най-високото място.

„Оставката на министър Петров е най-малкото, което той трябва да направи. Ще повярвам на неговия морал, ако зет му върне този милион на Военномедицинска академия. Всичко останало е вятър и мъгла“, коментира бившият депутат Велизар Енчев.

Министърът на здравеопазването си подаде оставката, но щерка му дали още се води на работа в Министерството и Пепи Москов няма ли да бъде и той разследван за тази далавера във ВМА на поелия щафетата от него, питат администраторите на протестната група.

„Следващата оставка ще е на Лиляна Павлова! Още тази седмица ще покажем роднинското точене на еврофондове!“, обявиха те.

„Днес ви представяме поредната схема с име Герб. На снимката е Айлин Дахилова – Василева – началник на кабинета на министъра на спорта Красен Кралев и възпитаничка на Варненския свободен университет, с който е пряко свързана и министърката на Европредседателството Лиляна Павлова“, разкриха администраторите на „Национален протест“.

„И забележете Айлин Василева случайно преди да стане началник кабинет на министъра на спорта, е шеф на фирма „Гама Мениджмънт “ АД – която случайно или не, е усвоила около 7 милиона лева от обществени поръчки най – вече да оказва помощ на разни общини в България по инфраструктурни проекти!!! Лошо няма, нали?“, питат бунтарите.

„Това обаче не е роднинската връзка на Лиляна Павлова. За нея по – късно тази седмица!“, добавят те.