Българският Голиат е многоглав, много Давидовци са нужни, за да ни спасят

Чалгата ни приспива, отсече актьорът Йосиф Сърчаджиев и се обяви за будител

Спят българите и се сънуват свободни, а някой краде и ги обрича на глад. В това време, когато събуждането им изглежда невъзможно, един актьор се обяви за будител. Йосиф Сърчаджиев се нагърби с тази мисия. В ефира на bTV той сподели, че се чувства такъв, но спомена, че е трудно да бъде събуден народ, приспан от чалгата и капаните на бита. Той сравни злото с многоглав Голиат. Много Давидовци, т.е. хората на културата и учители са нужни, за да ни спасят от страшилището, което подобно на многоръкия агент Буда, няма насищане. Те ще продължат да ни управляват, докато българите не се събудят.

Според Сърчаджиев, животът ни е станал чалга. Тя успокоява и приспива, а когато народът е заспал, нацията загива. Затова са нужни будителите.

Днес уж не сме подтиснати външно и ужким сме свободни, но се появяват капаните, в които нашенецът заспива, добавя актьорът-будител.

Капани са несправедливостта при управлението на държавата, робството на парите, сляпото следене на модата във всички аспекти на живота. Около нас има много простотия. Много ни е приятно от тази мръсотия. Тя ни отнема свободата. Такива несвободни хора са много удобни за лошите управляващи, коментира Йосиф Сърчаджиев.

Той предупреждава, че съвременният човек се превръща в зомби заради електрониката. Електронните медии са една от вятърните мелници, срещу които съвременният Дон Кихот трябва да воюва.

Според актьора, ВИП персоните в днешния ден са мутрите и мацките с огромните цицки, които няма с какво друго да се похвалят. Причината за налагането им като модел за подражание са простаците, които ни управляват.

Спасението от тях няма да намерите докато воайорствате пред малкия екран. Българинът отново трябва да започне да чете. Българските читалища и днес са като аязмо на доброто. Те дават сила и енергия на нацията ни, добавя Сърчаджиев.

Докато българинът дреме пред телевизора, многоглавият български Голиат и многоръкият Буда грабят това, което е останало от България. Когато гордият български народ се събуди, ще проумее, че тези, на които се е доверил да го управляват, ужасно са го опозорили и е време да ги праща на майната им.