Бюджет 2018 е социалистически, голямото крадене май предстои

За управляващите колкото повече се разхвърля на калпак, какъвто е този бюджет, толкова по-лесно се краде, обясни Гроздан Караджов

Бюджет 2018 е социалистически и голямото крадене май предстои. Затова намекна бившият депутат Гроздан Караджов.

Той заяви в студиото на КОД 11-13 по biТelevision, че министрите са приели за следващата година бюджет на маскирания социализъм. Предстои парламентът да го гласува.

„Може да е добре аранжирана пица „Калцоне“, но за управляващите колкото повече се разхвърля на калпак, какъвто е този бюджет , толкова по-лесно се краде. Такъв тип бюджет е писан и правен още по времето на Народна Република България“, припомня Караджов.

„Това не е бюджет, в който правителството ви казва какво ще направи. В приоритетната област образование има 14% повече пари, но къде отиват те – в заплати. Така образованието няма да стане по-качествено, нито материалната му база ще се подобри, нито децата ни ще излизат по подготвени, за да си намират по-лесно работа. Същото е и в здравеопазването – не са запушени пробойните с фалшивите болнични и злоупотребите в НЗОК“, заяви бившият депутат от т.нар. Реформаторски блок.

Нормално е да няма реформи в правителство, съставено от герберасти и националисти, но какво бе реформираното по времето на кабинета Борисов II”, в който уж имаше реформатори?

Нормално е „Калцоне“-то на „Борисов III” да е на маскирания социализъм. Та нали самият той е имал някога червена книжка!?