Два бургаски отбора на полуфинал в „Супер волей”

Шампионатът в „Супер волей” при мъжете навлиза в решителната си фаза. Отборите на „Дея Спорт” и ЦСКА стартират днес, сряда, 3 април 2024 г., в зала „Младост” полуфиналната серия. Двубоят е от 19 часа. Билетите за вход са на цена от 8 лева. Деца до 15 години и пенсионери ще влизат безплатно.

Играе се до 3 победи от 5 мача. Вторият е на 6 април, събота, в столичната зала „Христо Ботев”. Третата среща е на 9 април, отново в зала „Младост”. Стигне ли се до четвърти мач, той ще е в София. При две на две победи, „Дея Спорт” и ЦСКА ще решат спора кой да е на финал в пети двубой. Домакин на него пак ще бъде зала „Младост”. „Дея Спорт” има домакинското предимство заради първото си място в редовния сезон.

„Някои от основните волейболисти имат здравословни проблеми, но мобилизацията в нашите редици е налице. Момчетата ще излязат за битка срещу силен съперник. Подкрепата от зрителите в зала „Младост” ще бъде важен коз за нас и вярвам, че ще я получим в максимална степен”, заяви собственикът и президент на „Дея Спорт” д-р Александър Маджуров.

Другата полуфинална двойка е „Левски” срещу „Нефтохимик 2010”. Първата среща между втория и третия от редовния сезон е утре, четвъртък, в залата на „сините”. Двубой № 2 е на 7 април, неделя, в зала „Младост”. Всички мачове от полуфиналните плейофи са с начало 19 ч. и ще се излъчват пряко в ефира на „Макс Спорт 2”.