Денков не е знаел за акцията на ДАНС в митниците

В ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията. Това заяви министър-председателят в оставка Николай Денков по време на директно участие във „Фейсбук“, с което отчете работата на правителството си. „Откакто беше назначена за директор на митниците г-жа Петя Банкова, имаме рекордно количество задържани наркотици. Така че за мен е много странно точно тя да бъде обвинена, че прикрива канали за наркотици. Важно е да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че я арестуват точно за това, че си върши работата”, коментира премиерът в оставка акцията на ДАНС в Агенция „Митници”.  Изпратил съм писмо до Софийска градска прокуратура, с което искам да получа информация, допълни той.

„Факт е, че са задържани големи количества наркотици за милиони долари и евро. А от другата страна нямаме обвинения. От доста време се носят слухове, може да ги видите в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Г-жа Банкова е била служител на ДАНС и няма да се учудя, че е имала информация, която да използва на новата си длъжност”, добави Денков.

„Много пъти съм казвал, че в ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията. Те винаги се оправдават с това, че това е работа на антикорупционната комисия. Нека да видим сега как двете служби ще докажат, че вършат работа за обществото”, добави премиерът в оставка. Той потвърди, че не е знаел за акцията на ДАНС в митниците.