„Здравей! Как си, приятелю” се завръща в Бургас

Първият в страната спектакъл-мюзикъл по български шлагерни песни с над 100 души екип от професионалисти ще зарадва ценители и гости на 20 юни 2024 г. от 20 часа в Летния театър в Бургас. Успешният мюзикъл на Национален музикален театър „Стефан Македонски” „Здравей! Как си, приятелю” по творчеството на Стефан Димов ще зарадва всички бургазлии и гости този ден. Билети с 50% намаление ще има за пенсионери, студенти и ученици..

„Бургас е моята публика, най-усмихнатата в целия свят, а човек колкото и спокойно да живее получава обаждане от Еделина Кънева… И тогава свършва спокойствието и започва един невероятен творчески процес”, коментира композиторът Стефан Диомов за работата по мюзикъла.

„Няма такъв човек! Стефан Диомов не спира да се раздава, да търси нови пространства, а спектакъл с такъв мащаб е впечатляващ. Общината е плътно зад него и в този проект”, заяви при представянето зам.-кметът на община Бургас по „Култура и вероизповедание” Диана Саватева.

Проектът „Здравей! Как си приятелю” обединява 23 песни на композитора. Героите на иновативния мюзикъл разкриват дълго стаени тайни и откровения на випускници, които се срещат 30 години след завършването. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните, изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, „Тоника”, „Тоника СВ”, „Домино” и „Фамилия Тоника” в една лична история за приятелство и любов.

Идеята за мюзикъла е на Еделина Кънева, а либретото е на Юрий Дачев. Режисьор на постановката е Камен Воденичаров. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на младия, но вече утвърден маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик.