Изкараха хората на Слави Трифонов и Божидар Димитров патерици на Бойко

България деградира, каза Янаки Стоилов и прогнозира, че Конституционният съд ще обяви, че няма нарушение на Конституцията по отношение на Истанбулската конвенция

Сдружението между Слави Трифонов и Божидар Димитров ще послужи за следваща патерица на ГЕРБ, на мястото на Патриотите. Това каза в „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR Янаки Стоилов.

Според него партиите у нас не поставят важните въпроси за корупцията, защото в някакъв момент много хора от тях ще се окажат уязвими. Затова не се отваря завесата докрай.

„Никой не пита: Защо се монополизира българската икономика? Ролята на БСП тук се свежда само да участва в дебат, дали трябва да има една, или две кабинки…но не и да поставя болезнените теми. Правителството трябва да води преговорите с истинския инвеститор, когато става въпрос за Пирин. Страх очевидно има у всички политически партии! Освен в борбата с корупцията, БСП е необходимо да се бори и за социалните права на българина“, каза Стоилов.

Според него Конституционният съд вероятно ще се произнесе, че няма нарушение на Конституцията по отношение на Истанбулската конвенция. „Този казус, няма как да бъде разрешен в КС! Идеята за социалния пол ме притеснява в конвенцията. Нито ПЕС, нито БСП имат интерес този конфликт да се задълбочи между тях. Имаше момент, в който Нинова и Станишев взаимно се рекламираха, защото им беше удобно“, припомня Стоилов.

„В политиката трябва да има устойчиви позиции. България деградира! У нас всичко е ТВ формат. Сдружението между Слави Трифонов и Божидар Димитров ще послужи за следваща патерица на ГЕРБ, на мястото на Патриотите“, каза още той.