Когато сценарият е един и същ.

Добър тест кой управлява България е колко време ще се шуми по медиите за “атентата” и колко за заплахите за обекта му от правителство на ПП, подкрепено от ГЕРБ, което вече е обявено.
Всъщност, напразно коментаторите се чудят кой е мотивът на атентаторите, докато пропускат мотива на “жертвата”. И не обръщат внимание на най-загрижените от инцидента – Възраждане и ИТН, които в далечното минало май се бореха за съдебна реформа.
Московският естаблишмънт е смъртно уплашен, че негов ключов член може да дефектира и хвърля най-доброто, на което е научен за един век – активните мероприятия и тяхното отразяване.
Само че с първата стомна на 90те създадоха легенда водач на турския етнос;
с втората стомна създадоха водач на “дясното” в началото на века.
И третата стомна – на борец срещу мафията – няма как да остане здрава.
Когато сценарият е един и същ.
Вчера направих същия медиен тест: бях по една национална ТВ да споделя как виждам нещата по правителството. И след това видях как нито сайтовете, нито самата ТВ в своите емисии отразиха казаното два пъти от мен:
Че коалиция няма как да има, защото доверието към ГЕРБ го няма. И не само от страна на ПП и от САЩ, а и от страна на държателя на ключа за Шенген – нидерландският премиер Рюте, който даде прекалено ясен знак с пожеланията за изборен успех на ПП.
Нещо повече – имаше немалко заглавия, вкл. на самата ТВ, че “експертите се съгласиха, че без ГЕРБ е невъзможно управление”, което всъщност бе теза на един от тримата участници.
А все се пропуска, че “този, без който не може” получи честитка от Магнитски. И сега подкрепа за правителството ще е нещо като частична индулгенция за греховете.
Явно магарето е реагирало на Магнитския бой по самара му и така много силно е изплашило своя стопанин. И той сега залага бомби, пардон капани на магарето да го върне в правия път.