Концерт на „Симфониета” – Враца, утре в Бургас

На 16 май 2024 г. (четвъртък) от 19 часа в Бургас ще се състои един специален концерт. На сцената на Военния клуб  ще застанат „Симфониета” – Враца, под диригентството на маестро Христо Павлов и три великолепни италиански сопрани – Елена Роси, Марика Франкино и Виола София Нисио. Те ще поднесат на публиката своя спектакъл IL MONDO, който включва богата програма с изключителен микс от класически оперни арии, италиански мелодии, хитове от Бродуей и избрани произведения от световната музикална сцена. Събитието е част от второто турне у нас на формата, след изключително успешната поредица концерти от 2023 г.

„Симфониета” – Враца е покорила многобройни сцени с вълнуващи концерти. Също толкова впечатляваща е биографията на дамите сопрани, които ще пеят в Бургас. Елена Роси е сред специалните гости на турнето на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток. Марика Франкино специализира при международни известни артисти, сътрудничи си с фондация Лучано Павароти и е лауреат на награди като Енрико Карузо 2021. Виола София Нисио от своя страна, е първенец в редица световни престижни конкурси за оперно пеене.

Класното музикално изживяване е подходящо за всички, които ценят виртуозната музика, поднесена от несравними музиканти, доказали качествата си с многобройни изяви по цял свят.

Билетите за IL MONDO са в продажба на касата на НХК и на място в ДНА 1 час преди началото на събитието.