Мафията превръща България в троянски кон на Путин

Поморийката Дора Апостолова, която е идеолог на протестното „Движение един милион“, призова за приемането на закон, който да ни спаси от мръсните пари

Мафията превръща България в троянски кон на Путин. Това сподели във Фейсбук поморийката Дора Апостолова, която живее във Финландия и преподава в Хелзинкския университет. Дамата, която е идеолог на протестното „Движение един милион“, призова за приемането на закон, който да ни спаси от мръсните пари.

Тя сподели в социалната мрежа клип с руснак, който сладкодумно разказва на своите сънародници как може да се сдобият с имот в България и за всеки подводни камъни при закупуването му.

„Руснаците масово купуват имоти в България, защото сме „евтини“ за тях. Не отиват например да купуват масово имоти във Финландия, защото имотите във Финландия надхвърлят 10 000 евро на квадратен метър“, поясни Апостолова.

„Купуването на имоти в България е стигнало застрашаващи размери и касае нашата национална сигурност, на което никой български политик, включително и майката и татко на нацията ни – президентът Радев не обръщат внимание“, добави тя.

„Ние винаги можем да поправим това положение, ако имам правова държава и добри закони. Може да ги оставим без имущество в България и изгоним тези с мръсни капитали от България, ако им проверим чистотата на началните капитали влизащите в България, както правят западните правови държави и Финландия включително и по този начин не допускат мръсни пари в икономиката си“, коментира поморийката.

„Трябва да приемем закон за проверка чистотата на капитали и изградим ПРАВОВА ДЪРЖАВА да го изпълнява. Също да имаме разследваща журналистика каквато има Финландия и всички случаи на пране на мръсни пари у нас да стават публични в пресата. Така работи западната открита демокрация“, подчерта Апостолова.

„По-лошо е друго. Преди две години нашите патрЕотари- слепи русофили кланящи се на Путин и национално безотговорни политици- олигарси готови майчиното си мляко да продадат за пари, изкараха нов закон за българското гражданство, като по него богати хора могат да си КУПЯТ българско гражданство и паспорт, без знанието на български език и без да са живели в България нито ден. Всички богати хора в Русия (също като нашите) са престъпници, добили богатствата си с грабеж на държавна собственост“, коментира бунтарката от Поморие.

„Техните капитали в Европа се считат за мръсни и никой не иска да прави бизнес с Русия. Тази престъпност си купува български паспорти, за да отиде с него през задната врата в Европа. С това ни правят „троянския кон на Путин“ в Европа“, подчерта тя.

„От другата страна цялата организирана престъпност на Русия идва у нас и се влиза в редиците на нашата организирана престъпност. Ставаме страна № 1 на организираната престъпност в Европа това може да коства европейското ни гражданство и членството на България в ЕС“, предупреди идеологът на „Движение един милион“.