Наградени ученици от Бургас

На официална церемония в Конгресен център на 19 април 2024 г. от 16:30 ч. в зала 11 на 3 етаж ще бъдат наградени деца и ученици, участвали в Епархийския конкурс „Децата и вярата“.

Над 300 рисунки и приложни творби бяха разгледани от жури в състав Тодор Жеков – художник и иконописец, Атанасия Петрова – организатор и учител в Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) – Бургас, и Цветанка Зротева – учител по изобразително изкуство и художник.

В първа възрастова група най-добрите рисунки са с автори момичетата Жени Градева от ДГ „Вълшебство“ – със специална награда, и София Жекова от ДГ „Коледарче“ – кв. „Долно Езерово“, с първо място. Награда за оригинална творба ще получи Светлозара Илиева от ДГ „Здравец“ от Бургас.

В раздел „Приложна творба“ със специална награда за оригиналност бе номиниран Мартин Попов от ДГ „Раковина“ – Бургас, на първо място заеха почетните места Рая Атанасова от ДГ „Синчец“ и Пламен Ненков от ДГ „Надежда“ – гр. Бургас.

Всички наградени в четирите възрастови групи ще получат медал, грамота и предметна награда, осигурени от Сливенска митрополия и ЦПЛР – Бургас.

Организаторите – Сливенска митрополия, община Бургас и ЦПЛР- Бургас,  благодарят на всички участници в конкурса и пожелават нови творчески успехи и светли празници!