Награди на актьорите от „Талантино“

С общо пет награди се завърнаха актьорите от „Талантино“ от XXVI Национален театрален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2024”, който се проведе от 2 до 7 юни 2024 г. На престижния форум бяха представени общо 24 спектакъла (от 38 заявили желание за участие) от любителски театрални състави от цялата страна.

Тази година бургаската школа участва с две постановки. Група „Бабите” представи спектакъла „Домът на Бернарда Алба” от Федерико Гарсия Лорка, а младежката група – комедията „Самоубиецът” от Николай Ердман, и двата под режисурата на ръководителя на „Талантино“ Станимир Карагьозов.

„Домът на Бернарда Алба“ бе отличен с първа награда за най-добър спектакъл, а Боряна Стамболиева получи сйщо първа награда в категорията „Главна женска роля% като Бернарда Алба.

Младежкият състав също се представи повече от достойно и грабна три статуетки – II награда за най-добър младежки спектакъл за „Самоубиецът“, I награда в категорията „Младежка женска роля” на Никол Топалова за ролите й на Адела в „Домът на Бернарда Алба” и Мария Лукяновна в „Самоубиецът”, както и II награда за младежка мъжка роля на Самуил Бозвелиев за ролята на Симеон Подсекалников.