На 7 април в Бургас – „Призвание: Здраве”

Младежкият международен център в „Меден рудник“ организира събитие, посветено на 7 април – Световен ден на здравето. Инициативата ще премине под надслов „Призвание: Здраве” и ye концентрира вниманието върху лекарите, парамедиците, медицинските сестри, акушерите и всички, свързани по един или друг начин с медицинската професия. Целта е младите хора да се запознаят с характеристиките, предимствата и значението на тяхното призвание, както и да научат повече за възможностите за придобиване на медицинско образование в Бургас.

Инициативата се осъществява в партньорство с университет „Проф. д-р Асен Златаров”, сдружение „Младите лекари – Бургас”, Сдружение на парамедиците в България, Български младежки червен кръст – Бургас, Регионална здравна инспекция – Бургас, и Национален алианс на хората с редки болести.

„Призвание: Здраве” ще се проведе на 7 април 2024 г. (неделя), от 10:30 часа на площада пред Младежки международен център в Бургас. Събитието ще бъде отворено за всички, а входът е свободен. Посетителите ще имат възможност да се потопят в динамичния свят на медицината чрез реалистична симулация на инцидент с пострадал при земетресение човек и демонстрация по оказване на спешна помощ посредством специализирана линейка.

Партньорските организации ще представят разнообразните лекарски пособия, разказвайки за тяхната роля и значимост в процеса на диагностика и лечение. Предвидено е и провеждането на томбола с награди, осигурени от организаторите.