Не примаме тези, които ни пребиваха, сега да ни се надсмиват от министерски кресла.

За новия министър на МВР — Калин Стоянов.
В началото на август 2020 г. се прибирах от блокадата на Орлов мост. Беше към полунощ, БОЕЦ бяхме единствената организация, която заедно с шепа граждани поддържахме денонощно присъствие и отстоявахме блокадата. Тогава бях на постоянно активно наблюдение — проследяване и подслушване. В подлеза на изхода от парка срещу стадиона ме пресрещнаха две цивилни ченгета от ГД БОП. Познавам ги, да ги наречем мои “фенове” и симпатизанти на БОЕЦ, от малкото свестни ченгета. Макар и странно — има и такива. Разминахме се без да спираме. Чух само думите: “Жоро, шефът е дал дума на „човека“, че ще те унищожи и ще бутне блокадата. Пази се!”. Никога не съм ходил с охрана, а в живота си само веднъж съм ходил въоръжен. Тогава ползвах тайна квартира в един блок срещу НДК, която отдавна не бе тайна. После смених много тайни квартири. По това време бях с месеци в София, само преди половин година бяхме направили трансплантация и още се възстановявахме. Съпругата ми бе във Видин и свинете използваха, че ме няма и ченгета я бяха преследвали, за да даде показания срещу мен по някакви обвинения. В същото време и министърът на здравеопазването на Буда Костадин Ангелов бе подал сигнал срещу мен за заплаха за убийство и ме размазваха от призовки и разпити. Ангелов с тази мерзост — и защото като шеф на Александровска отказа лечение на жена ми — стана министър. Така Борисов награждава слугите си.
След няколко дни полицията разби блокадата на Орлов мост. Веднага след това пак я възстановихме.
Попитах в подлеза цивилните ченгета само: “Кой шеф?” и отговорът бе: “Калин”.
Под „човекът“ обикновено имат предвид Бойко Борисов, но в случая според мен по-скоро говореха за министъра на вътрешните работи. Имам и писмено съобщение, от това време, от друго ченге със същия предупредителен текст. По-важно е кой е „шефът Калин“.
Става дума за шефа на сектор „Специални операция“ от онова време в ГД БОП — Калин Стоянов. За този човек от мои източници в МВР и ДАНС знаех, че е човек на Пеевски, израснал кариерно по времето на Бойко Борисов. И след това назначен от Радев за шеф на ГД БОП и останал под контрола на Пеевски. Проявление на симбиозата между Радев, ДПС и Пеевски.
Утре Калин Стоянов ще стане министър на вътрешните работи с мандата на ПП-ДБ. Пеевски не можа да стане шеф на ДАНС по времето на Орешарски, но по времето на Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Бойко Борисов ще стане министър на вътрешните работи.
Помня всеки ден и всеки разговор, всеки протест, акци и действие. Помня тези десет години ден по ден, като енциклопедия съм за дейността на БОЕЦ. Помня, че съм виждал Кирил два пъти на Орлов мост, когато слизаше вечер с тълпата на разходка. Стоеше отстрани, безопасно и усмихнато, правеше си снимки и селфита, както много други, и си заминаваше. Ние оставахме да се борим с ченгетата, провокаторите, пияндурниците и мутрите. Помня и бащата на Кирил — Петко Петков. Дойде една вечер, присламчи се към мен, стоя до късно през нощта. Питаше, слухтеше, разпитваше, много учтив и добронамерен такъв. Бойците не сме мнителни, но имаме достатъчно боен опит и го игнорирахме. Тогава не знаех, че е баща на Кирил.
Сега мафията се завръща във властта. Никога не си е отивала, но сега възстановява пълния си контрол и то още по-могъща от преди. А тези, които бяхме заедно на протестите, сега сме разделени. Половината с телешки опорки плюят и заклеймяват БОЕЦ, че не приемаме коалицията с мафията и нейните копои пак да се разпореждат с живота и съдбата ни. Не примаме тези, които ни пребиваха, сега да ни се надсмиват от министерски кресла. В парламента няма нито един такъв, но в БОЕЦ имаме и пребити, и арестувани, и обгазени, и съдени, и минали през целия ченгеджийски репресивен апарат на мафията.
Тогава, през 2020 г., същите “демократи” ни плюеха по същия начин, че не приемаме Румен Радев като носител на промяната и че “цепим протеста”. Същите днес ни плюят и че искаме импийчмънт на Радев, а те били против Радев, но да си изкара мандата. Били и против Борисов, но да си управляват с него. Били и против Пеевски, но нямат нищо против да има министър на вътрешните работи и да им реди съдебната реформа.
Знам, че с мафията не се преговаря и не се управлява. Мафията трябва да бъде отстранена от властта. Мафията лъже, граби и убива.
Битката продължава!
05.06.2023 г.
Георги Георгиев – БОЕЦ