Областни състезания „Млад огнеборец” в Бургас

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН) – Бургас, организира областните състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. Дирекцията продължава добрата практика този вид спортни състезания да се провеждат през годините в различни общини. Тази година любезен домакин на двадесет и третото областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” е община Бургас. То ще се проведе на 16 май 2024 г. на стадион „Лазур” с начало 10 часа.

Основен приоритет в дейността на РДПБЗН – Бургас, е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите. В формированията „Млад огнеборец” ученици,на възраст от 10 до 16 години получават теоретична и практическа подготовка по пожарна безопасност, провеждат тренировъчна и състезателна дейност.

Движението Младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец” е с международен характер. На всеки две години Международната асоциация на пожарните и спасителните служби (CTIF) организира състезания, в които участват и наши млади огнеборци. В България движението е възстановено от началото на учебната 1999/2000 година, по разработен примерен устав, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката за организация на дейността в системата на народната просвета.

Победителят от XXIII-то областно състезание ще представлява областта на републиканските състезания от 30 май до 3 юни2024 г. в к.к. „Албена”.