Община Бургас обогати платформата Smart Burgas

Възможност за онлайн плащане за паркиране, купуване на билети за музеи, културни и спортни събития, информация за свободните паркоместа в общинските паркинги дава вече обновената версия на модула за велосипедна мобилност и лесен достъп до полезни градски мобилни приложения на онлайн платформата Smart Burgas, съобщават създателите й от община Бургас.

Платформата Smart Burgas съществува от няколко години, като в нея има лесен достъп до информация за качеството на въздуха, наблюдение до водните нива на морето, реките и язовирите в областта, трафика, ремонтните дейности, управлението на отпадъците, точките на видеонаблюдение, зарядните станции за електромобили.

В новия формат на приложението потребителите могат да се възползват от възможността за директно онлайн плащане на паркирането в общинските паркинги, а също на синя и зелена зона почасово или дългосрочно. Платформата дава информация и за свободните паркоместа в общинските паркинги с електронен достъп. Обновена е и версията на модула за велосипедна мобилност с информация и локация за новите електрически велосипеди, предлагани в Бургас.

Желаещите могат да получат и информация и да купят билети за музеи, културни и спортни събития в града. Друго ново удобство е опцията за заплащане на глоби и неплатени фишове. Има и директни бутони за инсталиране на полезни градски приложения, като Burgas Bikes, BurgasBus, URBO Parking, Eldrive BG и други.

Приложението е допълнено и с модул за анкети и допитвания, чрез които създателите му ще търсят по-удобна и директна обратна връзка за усъвършенстване на съдържанието според нуждите на потребителите.

Обновената версия на Smart Burgas е налична за сваляне като приложение за устройствата на Android и iOS.