Пиесата „Опашката“ на 26 май в Бургас

Не пропускайте постановката „Опашката“ по едноименния роман на Захари Карабашлиев и режисурата на Явор Гърдев на 26 май 2024 г., в операта в Бургас. Главната роля е поверена на изключително талантливия и харизматичен актьор Владимир Карамазов. За нея той спечели „Икар“, а  постановката  бе отличена с „Аскеер“ за най-добър спектакъл.

В нея участват още Михаил Билалов, Ованес Торосян, Надя Керанова, Екатерина Стоянова, Бориса Сарафова,Теона Димова, Красимира Кузманова – Кокра, Светлана Янчева, Адриан Филипов, Антъни Пенев, Диана Ханджиева, Александър Кънев, Асен Данков.

Сюжетът е фокусиран около известен писател в разцвета на жизнените и творческите си сили, който получава предложение от мъглява политическа структура да се включи в борбата за президентския пост. Предложението идва като гръм от ясно небе и първоначално изглежда на писателя нелепо. Лека-полека обаче той започва да разбира, че в моментната политическа конфигурация в страната се отваря сериозна празнина, която той би могъл да запълни, ако се реши да погледне сериозно на предизвикателството. Писателят допуска идеята за кандидатирането си едва след като законспириран представител на политическото задкулисие, боравещ с вътрешна информация, предлага услугите си за промоция на кандидатурата му сред огромна електорална маса.

Не закъснява и моментът, когато влиятелни играчи на дълбоката държава започват да се прегрупират в подкрепа на кандидатурата му и заявяват готовност да инвестират сериозни средства в кампанията му. Убеден най-после в реалния си потенциал да спечели оспорваната политическа надпревара, писателят окончателно се поддава на изкушението да влезе в борбата за президентския пост. Междувременно обаче се случва нещо смущаващо, притеснително, странно и необяснимо, което заплашва не само да сложи прът в колелата на политическата му кариера, но и да промени изцяло и необратимо живота и съдбата му…