Посолството не е харесало служебния ни външен министър

Кабинетът не е служебен, а е правителство на Бойко Борисов. Това каза председателят на „Възраждане” Костадин Костадинов пред журналисти преди пресконференцията на партията в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция в София, на която от партията представят кандидатите си за депутати в Европейския парламент. Второ – това правителство пряко се командва от американското правителство, каза още Костадинов.

Служебният премиер Димитър Главчев изненадващо предложи Даниел Митов да заеме поста на Стефан Димитров във външното министерство вчера, 15 април 2024 г.

Днес ще внесем предложение за изслушване на служебния премиер Димитър Главчев, защото това представлява грубо вмешателство във вътрешните работи на България, заяви Костадинов. „Всичко това, което се случи, е след реакция на заместник-държавния секретар, който беше на т.нар. Кримска платформа в София по повод твърде мекото изявление на българския външен министър. На тях са им нужни ястреби, които непрекъснато да насъскват българското общество срещу Русия”, коментира той.

Очевидно е, че дипломат от кариерата като Димитров не е приемлив на американското посолство, смята Костадинов. Фактът, че Бойко Борисов вчера си позволи да заповяда смяната на министъра, е достатъчно ясен, каза още той.

Според „Възраждане“ президента Румен Радев не трябва да пописва указа за смяна на министъра.