„Предизвикателството” идва в Бургас

И през тази година Бургас ще бъде домакин на „Предизвикателството”, което ще отведе участниците в света на игралното късометражно кино. Между 24 и 26 май 2024 г. в Експозиционен Център „Флора“ в Бургас, всички киноентусиасти между 16 и 23 години ще имат възможност да надникат зад кулисите на снимачния процес и да вдъхнат живот на историите, които ги вълнуват.

Участниците ще се включат в майсторски класове, водени от професионалисти в киноиндустрията, сред които Силвия Петкова (актриса), Тодор Чапкънов (режисьор), Кристина Верославова (актриса), Николай Мутафчиев (продуцент), Георги Иванов (сценарист) и Китодар Тодоров (актьор). Майсторските класове ще обхванат различни сфери като: кинорежисура, продуцентство, сценарно писане и актьорско майсторство.

И това не е всичко! След класове започва истинското предизвикателство. Отборите ще имат за задача да създадат късометражен филм само за 24 часа, а NESCAFÉ 3in1 ще е техният партньор в борбата с безсънието. Всеки отбор, успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика на официалната прожекция, а отборът победител  ще спечели голямата награда от 1000 лв.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на национален фонд „Култура”, община Бургас и Национален филмов център.