Представяне на туризма в България

Над 180 представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария ще се запознаят с българския туристически продукт на тридневен форум под мотото „Изживей България”, който започва днес, 5 юни 2024 г., в Слънчев бряг. Събитието е организирано от Министерството на туризма, в партньорство с „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт” АД и Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA). Целта на организаторите е да се популяризира страната ни като туристическа дестинация сред представители на трите държави, които са сред най-големите и значими пазари за развитието на туризма на България, посочват от Министерството.

В организацията на форума участва и най-популярната и авторитетна медия за туризъм в Германия – fvw|TravelTalk, която е и един от ключовите медийни партньори на Министерството на туризма за пазар Германия. С тяхно съдействие професионалисти от туристическия сектор ще имат възможността да се запознаят подробно с предимствата, които българското Черноморие предлага на своите гости – условията за отдих, културно-историческото наследство в региона, възможностите за СПА и уелнес, възможностите за практикуване на разнообразни спортове, както и с автентичната местна кухня, интерпретирана през модернистичните течения на световната кулинария.

Събитието е част от маркетинговата стратегия на Министерството на туризма, която има за цел да утвърди имиджа на България като дестинация с отлични възможности за летен туризъм. Министерството вярва, че съвместните усилия между държавния и частния сектор увеличават шансовете за привличане на повече туристи към българското Черноморие, превръщайки страната в предпочитан избор за летен туризъм в Европа.