Предстои национален форум EduBurgas

Национален форум EduBurgas е инициатива на Регионално управление на образованието – Бургас, и община Бургас, която има за цел да създаде възможност за диалог между образователните експерти и заинтересованите страни за въвеждане на иновации в българското училище и повишаване качеството на образованието. Второто му издание „Вдъхновители на образователни трансформации“ е посветено на две изключително важни теми, вълнуващи както учениците, така и техните учители:

– „Изкуственият интелект – предизвикателства и възможности“;

– „Социално – емоционално учене“.

EduBurgas ще се проведе на 29 – 30 май 2024 г. в Конгресния център в Бургас.

Посетилите реализацията на инициативата ги очакват два вълнуващи дни, в които ще има срещи с експерти в двете направления и възможно участие практически работилници. Във фоайето на Конгресния център ще има възможност за срещи с представители на компании и образователни организации.

Част от панелистите са Петър Петров – главен директор по изкуствен интелект в Eleven, Наталия Митева – заместник-министър на образованието и науката, проф. Станимир Стоянов – професор във Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.