Предстои юбилейна изложба на Стефан Георгиев

Художникът Стефан Георгиев подготвя юбилейната си изложба със заглавие Time Machine, която ще бъде открита на 18 юни 2024 г. в Дружеството на бургаските художници. Експозицията ще бъде представена по-малко от седмица преди Маринов да навърши 70 години, съобщават от културната институция в морския град.

Роденият във Велико Търново художник завършва Художественото училище в Казанлък през 1974 г. След това продължава образованието си във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. От 1979 г. се фокусира върху живописта и илюстрацията. Участва в множество групови изложби, а между 2000 и 2014 г. живее и работи в Атина, където е част и от Съюза на художниците на Гърция. Успоредно с това илюстрира детски книги за няколко гръцки издателства и има в биографията си 28 издания, които включват негови творби.

Стефан Георгиев обича смесените техники, като смесва акрилна паста, златни и сребърни метални фолиа, колаж, акрил и маслени бои. Композициите му са предимно фигуративни, с детайли, които са реалистични, но стилизирани и декоративни. Негови картини са включени в частни колекции в различни страни от Европа, Северна Америка и Азия.