Радев иди на … или в Русия

Чудя се какво още е нужно на БГ политиците да поискат импийчмънт на Радев ?!!

Отдавна това трябваше да се случи, но явно връзки, зависимости и лични сметчици им пречат …

Явно това си личи при БСП и „Възраждане“, по-затаено е при ДПС, чийто падишах си спретна сарай на територията на руската рафинерия, а и в миналото си има връзчици с КГБ и при един друг падишах, който пък спретна за 3 млрд. тръба за руския газ …

Онези, които получиха летящ старт от Радев и гласуваха за него също се мотат неясно защо …

Защо тогава да се учудваме за тон, маниери и руски сказки на вчерашното матине при Радев ?!!

БГ политиците им трябват още десетилетие, за да са наясно, какво трябва да правят за да защитят европейските политики и политиката на НАТО, защото България избра да е член на ЕС и НАТО.

За съжаление БГ народецът е още по-зле запленен от исторически сказки за „братушки“, славянство и т.н.

Какво ни остава тогава ?

Единствено надеждата и реални радикални действия на политици, които се представят като десни и демократи, но те нещо се мотат в интересите си …

Politico го обясни ясно коментирайки случилото се на масата на Радев в президентството.

Politico добавя, че срещата с Радев, бивш началник на военновъздушните сили, който е по-благосклонен към Русия и двусмислен към НАТО, е преминала дори по-зле от очакваното.

„Събрани от двете страни на дълга дървена маса, украинска делегация седеше с каменни лица, от време на време се мръщеше и си водеше бележки, докато българският президент обясняваше, че „няма военно решение“ и че „все повече и повече оръжия няма да решат проблема“.

Зеленски даде своя отговора с „премерено презрение“. „Не дай Боже да ви сполети някаква трагедия и вие да си на мое място“, каза той.

„И ако хората със споделени ценности не помогнат, какво ще направите? Ще кажете: Путин, моля те, заграби българска територия? Не, вие като истински президент съм сигурен, че не бихте допуснали компромис с вашата независимост. Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна. Но много ми се иска да ме разберете правилно“, отбеляза той с бодлива ирония, докато смутеният Радев от време на време се криеше в бележника пред него.

Зеленски разкритикува Радев за това, че до голяма степен описва нахлуването на Москва като „конфликт“, а не като война, и за неясните твърдения, че войната се разпространява и „разширява своя пространствен размер“.

Категорично отхвърляйки предложението на Радев за дипломатическо решение, Зеленски подчерта, че Кремъл е започнал „война на унищожение срещу украинците, а не срещу други страни“ и каза, че правителството на София – в противоречие с Радев – е имало право да доставя оръжие.

„Искам също да ви кажа, че каквито и боеприпаси да има вашата армия, те няма да са достатъчни, за да се биете с Руската федерация. Нямате лоша армия, хората ви са добри, но няма да са достатъчни, за да се биете срещу 160 милиона души. Ето защо е добре да дадем [оръжия], за да можем [ние] да се защитим [себе си] и войната да не дойде при вас“, каза той.

„Не можете да подкрепяте Русия и да поддържате балансираща позиция, защото Русия иска да унищожи НАТО, иска да унищожи Европа и Европейския съюз; това са нейните цели. Разбирате ли ме?“, попита той.

Ако на БГ политиците им трябва учебно пособие за отстраняване на един компрометиран най-висш държавник нека прочетат статията на Politico …

Авантаж