Френски студенти на стаж в Бургас

Студентите Мелоди Кремази, Лили Бернар, Амбр Деспан, Алексиа Сен-Жур, Клара Зопа, Батист Мано, Лука Сартегу от университета в гр. По – Франция, проведоха педагогическия си стаж в ОУ „Елин Пелин” – Бургас. Практиката на стажантите се реализира по програма „Еразъм+” на ЕС.

По време на двуседмичния си стаж в учебното заведение те се запознаха с българската образователна система. Студентите наблюдава уроци по различни учебни дисциплини и с помощта на учители-наставници преподаваха на учениците от начален етап в ОУ „Елин Пелин“. По време учебните часове те работиха по групи, включиха интерактивни занимания и проекти по теми, свързани с математика, чуждоезиково обучение, човекът и природата, човекът и обществото, гражданско образование.

Те участваха в образователния форум и в една от работилниците на педагогическия форум EDUburgas. Стажантите бяха възхитени от организацията на форума. Студентите взеха участие и конференцията „Мултидисциплинарни иновации за социални промени“, организирана от Бургаския свободен университет, като първото издание е със заглавие „Образователни трансформации и предприемачество“.

Договорът на ОУ „Елин Пелин”  с университета в гр. По – Франция, е петгодишен и след първия опит на стажантите в Бургас ще се разшири сътрудничеството между двете учебни заведения споделят от бургаското училище.