Хората откачат заради фармацевтичната мафия?

Американците са откачалки заради порочна система, която неправилно се нарича „здравеопазване“, коментира политологът Пламен Пасков

Снимка: Natural News
Лекарите се превръщат в дилъри на дрога, а здравната система всъщност е болна. Тя превръща хората в откачалки. Това сподели във Фейсбук политологът Пламен Пасков.
Той припомня, че преди 1990 година в България имахме силен фармацевтичен комплекс, но нашите лекарства бяха произвеждани, за да могат лекарите да лекуват. Целта на дейността на лекарите беше не продажба на медикаменти, а излекувани и профилактирани пациенти, добавя бившият кандидат за президент.
„Целта беше здраве. Затова и фармацевтичната индустрия в България произвеждаше много, изнасяше, но работеше в служба на целта здравеопазване. И това беше истинската цел. Не печалбата. Печалбата бяха здравите хора“, сподели в социалната мрежа Пасков.
„Голямата част от американците са откачалки. Психически и духовно нестабилни хора. Но не защото са американци, а защото са жертви. Жертви са на порочна система, която неправилно се нарича „здравеопазване“ или „здравна система“. Всъщност това е система за извличане на печалби на всяка цена. Това е система, превърната в диаметралната противоположност на названието си. Система, при която фармацевтичните компании произвеждат нещо, което трябва да се продаде, за да донесе печалби. Целта е извличане на печалбата, не здравето на потребителите на продукта им“, коментира политологът.
„В тази система фармацевтите корумпират лекарите. Официализират корупцията с договори за комисиони, лекторски и по всякакъв друг начин. Превръщат лекарите в дилъри на дрога.
Крайният резултат е свръхпотребление на психотропни медикаменти. Или отрови, изберете си сами. Когато целта на цялата система е извличане на печалби, а не обществено благо и обществения интерес, тя работи само по този начин“, добавя Пасков.
Той призова приятелите си в социалната мрежа да гледат „Продажба на лудост (2010). The Marketing of Madness“. „Това е филм за „магическите“ хапчета, които „решават“ всички проблеми на хората, намесвайки се в деликатните мозъчни процеси на милиони хора. Филм за тандема психиатрия – фармацевтична индустрия, за психотропните продукти и техния пазар на стойност 80 милиарда долара или около 100-те милиона хора по света, които са на такива „лекарства“, уточнява политологът.