Щом имаш баба, значи да имаш своя история

Шестнадесет текста на популярни личности събира сборникът „Баба”, издаден от издателство „Мусагена” в началото на годината. Премиерата на книгата в Бургас се реализира по покана на община Бургас и ще събере ценителите на литературата на 13 юни 2024 г., четвъртък, в арт пространството на Културен дом НХК, от 18:30 часа.

В чудната книгата са събрани историите на Ангел Иванов, Йорданка Белева, Владислав Христов, Жюстин Томс, Васил Христов, Кремена Димитрова, Ина Иванова, Димитър Стефанов, Яна Монева, Момчил Николов, Руси Чанев, Иван Тотев, Ива Колева, Боян Боев, Анастасия Събева и Силвия Недкова, посветени на разноликите баби, които белязват живота им.

Съставител и вдъхновител на сборника е Кремена Димитрова.

Кремена Димитрова е завършила „Културология” в СУ „Св. Климент Охридски“ и „Театрознание” в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”, специализира и арт-мениджмънт и културна политика в Университета по изкуствата в Белград. Тя е дългогодишен драматург на редица театри, автор на множество публикации в онлайн и печатни медии, редактор и сценарист, съставител на сборници, артистичен директор на продуцентска къща „Креди Арте”, старши експерт „Комуникации и медии“ в Националния филмов център, PR на Софийския международен литературен фестивал, който започва след броени дни.