Авиационно шоу през септември

Авиационната база в Граф Игнатиево ще бъде домакин на мащабни авиационни демонстрации на 14 септември 2024 г. (събота) по случай 20 години от приемането на Република България в НАТО и 35 години самолет МиГ-29 на въоръжение в българските Военновъздушни сили. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

В 9 ч. авиобазата ще отвори врати и ще очаква почитателите на военната авиация и приятели на Българската армия, за да им предостави възможността да наблюдават демонстрациите. Входът е свободен. Гости на празника са Сухопътните войски и Военноморските сили на Българската армия, Главна дирекция „Гранична полиция“ и представители на военновъздушните сили на Германия, Гърция, САЩ, Унгария и Швейцария, които ще бъдат част от авиационното шоу и от показа на авиационната техника, подготвена за посетителите.

Официалното откриване на авиационното събитие и начало на демонстрациите в небето над летището ще бъде в 10:30 ч. и ще продължи с четиричасова интензивна и богата летателна програма. Формации от самолети и висш пилотаж ще участват в демонстрациите над изтребителното летище на България, посочиха още от министерството. Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационната техника на въоръжение в българските Военновъздушни и Военноморски сили и „Гранична полиция“, както и с тези на партньорските гостуващи страни.