Авиомузеят в Бургас кани децата на 1 юни

Авиомузеят в Бургас ще отбележи Международния ден на детето и кани всички малки и пораснали деца на 1 юни 2024 г., за да се впуснат в истинско приключение в света на самолетите. Партньор на събитието е Медицинска лаборатория „Лина”, която за поредна година подарява един красив и изпълнен със спомени ден, като осигурява свободен вход за всяко дете.

На територията на музея има десет самолетни експоната, представители на гражданската, селскостопанската и военната авиация. Децата, запленени от авиацията ще могат да усетят тръпката като седнат на пилотското място на най-популярния едномоторен, двупланов самолет в света Ан-2, а с очилата за виртуална реалност да сбъднат детската си мечта да станат пилоти.

Програмата започва в 11 ч. с арт работилница от „АмараАрт”, в която малчуганите ще имат възможността да рисуват върху мешка, която ще им остане за спомен от преживяването в „Авиомузей Бургас”. От 14 ч. до 15 ч. ще продължи работилничка за изработване и оцветяване на хартиени самолети, а от 16 ч. всички деца ще могат да се порадват на парти ефектите с машина за сапунени балони и шоу програма, осигурени от Burgas Аirport.